Syn, 8 měsíců, zvrací. Co myslíte?

marketav94
17. led 2024

Dobrý den,

píšu sem, protože nemám ještě žádnou zkušenost se zvracením u dítěte, vlastně ještě miminka.

Syn se dnes navečeřel (kaše + UM). Dávka jako obvykle. A po několika minutách, řekla bych tak 10 minut, vše vyzvracel. Obloukem.
Teplotu jsem změřila - rovných 37 stupňů.
Pak šel hned spát, už byl připravený na spaní a byl unavený a usnul normálně…

Neplaším, ani nic podobného, jen bych chtěla nějaké tipy a rady, protože jsem se s tím opravdu ještě nesetkala.

1. V noci se mi budí 1x na mléko - myslíte, že je dobrý nápad mu ho dávat? Všude čtu, že při zvracení dieta. Ale co to znamená u tak maleho miminka? Mléko mi prostě nepřijde jako dietní věc…

2. Myslíte, že to může být spojeno s růstem zubů? Zub nemá ani jeden, ale napadlo mě to?

3. Může jít o přejezení? Přišlo mi, že si s tím mlíkem ke konci jen hraje a láduje to do sebe na sílu, ale nevím, jestli to nebyl jen můj pocit, protože měl klasické množství, které má každý den. Popřípadě muže to být spojeno i s tím, že jsem ho špatně držela po jídle? Potřebovala jsem něco nutně odnést do přízemí a držela jsem ho jednou rukou okolo bříška a určitě jsem ho zmáčkla.

Možná to jsou blbé otázky a hlouposti, ale jde mi o to, jestli jste se někdo s něčím podobným setkal.

Děkuji za všechny odpovědi k tématu 🙂

petramana
17. led 2024

syn se mi obcas taky takhle vecer pozvracel, vzdycky mel vse jako obvykle a proste nekdy to vyhodil...ted nedavno si na nej polozil starsi syn hlavu jako na brisko a taky vyzvracel obed... takze je mozne ze jste ho nejak pomackala na tom brisku 🤷 teplotu jste merila kde?

elfka21
17. led 2024

@marketav94 Občas se nám to stalo. Někdy proto, že jí trochu zaskočilo, měla strašně silný dávicí reflex, někdy byla možná fakt přejedená. Dietu ani žádné opatření jsme nedělali. Vše uklidili, dítě uklidnili a jelo se v obvyklém režimu dál. Někdy, když chtěla, jsme jí dali hned ještě trochu mléka, aby nešla spát hladová. Když měla zadní rýmu, stávalo se to i několikrát denně, protože ji ta rýma v krku nakopávala. To už mi jí bylo fakt líto.
Zuby zlobí všelijak, ale nikdy kvůli nim nezvracely.

marketav94
autor
17. led 2024

@petramana měřila jsem v zadečku a pak ještě jednou když usnul bezkontaktem na čele. V zadečku 37 rovných (po odečtu) a na hlavě 36,8.
Nechci plašit, jen se to nikdy nestalo a je to mé první a jediné dítě, takže to člověka vyděsí.

Potom byl hned vysmátý, jen chvíli před tím zvracením poplakával. Ale spíš mi přišlo, že je unavený. Nic neobvyklého.