Zdravím všechny 🙋♀️
Chtěla bych se optat, zda nemáte zkušenost.
Syn 5 let, již po čtvrté po cca 3 týdnech až měsíci má takovou krátkodobou "virozu", která spočívá pouze v pálení, slzeni svědění oči, lehce zvýšené teploty a lehce rýmy. Dle DR. máme ještě setrvat, ale už mi to nějak nedá a zítra ráno ji zavolám. 😑🙈 (jen pro info.... Syn má brýle, velké dioptrie l oční jdeme 1.6.) jen jsem se chtěla zeptat jestli nemáte tucha, zda to může být alergie? Ja jsem těžký alergik a astmatik, takže by to třeba mohlo?? Díky za reakce
A dáváš mu něco? Určitě bych zkusila volně prodejný zodac kapky nebo fenistil. Vypadá to na alergii, i když ta teplota je divná
@klokanka31 zvláštní, že? Taky to nějak nechápu. Na netu psali, že možné teploty jsou, respektive každý to snáší jinak.
@andy15 Je to divný, mám kolem sebe spoustu alergiků, já sama jsem taky, ale o teplotách jsem ještě neslyšela...
Zvýšená teplota - nemůže to být reakce na nelecenou alergii? 🤔
@klokanka31 je pravdou na jednu stranu, co píše Terka.. Reakce těla na nelecenou alergii 🤷♀️🤔
@te_reza hele a koupim je normálně v jakýkoli lékárně ty zodac kapky?? Asi joo vid, me se kolikrát stalo, že to nemají. 😅🤷♀️🥴
Tak schválně zítra, ja ty doktorce řeknu aby nás radši poslala třeba na alergologii a nebo ji to naznačín aspoň, aby nas tam poslala, abych nevypadala jak vůl.
Tohle mají oba moji synové. Zdědili alergie po mě. A ano, včetně teploty. Nevěřila jsem tomu, ale u juniora se to opakuje s železnou pravidelností stejně jako u velkáče. Byli jsme v Alpách, zjara, měl teploty a nic mu nebylo, lyžoval, moje nervy. Mladší mívá fakt divný stavy - zimnice, únava, lehne si, vyspí, a je ok. Opakuje se to po třeba týdnech? Na jaře. Vždy. Mám výbornou alergoložku, ví o tom, je to prostě přehnaná reakce těla - odpověd imunitního systému - brání se. Ani se neptej, jak jsem byla v pytlíku, bála se - co jsou opakované teploty bez nemoci, opakované zimnice - google našel samo to nejhorší. lepší se to věkem.
A jinak důsledná alergo péče a léčba to eliminuje, vidím to.
@berenika39 Tybrďo, tak to jsi mi teď dostala Teda 😌🙉 neskutečný co ta mrcha dokáže s tělem.
No každopádně synovi se to vrací cca vždy po měsíci, oči si může uskrabat, slzi no katastrofa. Ja si i říkala, že má silný dioptrie (4,5) tak že se mu třeba zlepšily oči, ale nějak mi to furt nesedělo k teplotě a rýmě. 🤷♀️..
Tohle je Teda taky mazec a nechám se prostě se synem dát na alergologii.
@andy15 jop, doporučuji všema deseti. Mě to fakt strašně trápilo, nebyli "nemocní", ale pořád kaput. Přesně se to vracelo v určitých obdobích - ta teplota je prostě součást, tomu věř - tělo bojuje, jak umí. Jde to léčit, léky nejsou už dnes nějaké driáky, pomohou.
@andy15 fenistilky se můžou od roka se mi zdá. Je to alergie, starší dcerka mi takhle začala i s teplotami cca kolem 4 let.bohuzel i díky dědičnosti se u ní projevila jak alergie tak astma a je na kortikoidech😢 taky ji pálily oči,má silné dioptrie taktéž. Takže kup fenistilky,ty může a řešit s obvodní popřípadě alergo.
@te_reza chudera malá,malá to měla taky. Zapinkala nám to doktorka skoro stejně jako tobě,cca od roku sem si toho všimala. Vyridila jsem si sama objednání na alergo a tam hned alergie a těžké astma cca ve 3,5 ji to diagnostikovali, protože naše obvodní ji to furt prelecovala různýma sirupama a víš k čemu...🤬💩teď budu měnit i alergo,ta naše to má na háku,za celou dobu malé neudělala ani spiro a malá si musí foukat i 4x denně. Jinak já mám třeba šílený alergie,začnu se dusit,pálí a tečou mi oči, všechno mě svědí a duším se i přes prášky.
Tak jste měli pravdu děvčata 👍😌 je to ta alergie. Dostal kapky do očí a nějaký kapky či sirup do pusy. Takže hledám nějakou alergologii a radši nás zaregistruju k odbornikovi ať je syn hlídaný. 💪🙂..
Jste hotový lékařky 💪😅😅👍🌷🍀
@andy15 Až na ty teploty to vypadá na alergie.