Syn, 3 roky, kašle už tři měsíce. Poradíte, prosím?

monii007
21. kvě 2021

Maminky,
nas syn ma kasel uz tri mesice. Uz jsme vyzkouseli nekolik sirupu, kapek... Vse co nam dr doporucila. Mel herpanginu, proste avty v puse s horeckou a kaslem a od te doby ho ten kasel nepustil. Nic jineho mu neni. Kasle teda většinou jen v noci a venku kdyz je chladneji nebo beha 🙈 jinak je v pohode. Uz nevim co vymyslet, dr uz taky nevi a antibiotika mu dat nechce. Za 14 dni půjde na odbery krve, jestli na neco prijdou.. Ale do te doby..?? 🤷‍♀️
Co myslite, nemate s tim nekdo zkušenost, ze by vam deti take tak dlouho kaslali? On nebyva jinak nemocny.

ckei
21. kvě 2021

@monii007 neporadím, vydržte do krevních testů a určitě trvejte i na odběru na plicní chlamydie. Protože ty umí velmi potrápit.

ajriska
21. kvě 2021

astma?

mandala
21. kvě 2021

Taky bych si tipla astma...

ajriska
21. kvě 2021

Dceři to začalo tenkrát v zimě a následně se potvrdilo astma. Takže ventolin plus nějaké léky. Teď ho máme už jen pohotovostně. Na noc nám dali pleumolysin - obsahuje kodein, ten tlumí, takže se vyspala.

kamik1983
21. kvě 2021

Syn to měl také, dokonce se dusil, časté respirační problémy a na nic se nepřišlo. Poté začaly průjmy, zvracení až po dlouhé době se přišlo na laktózovou intoleranci. Je na bezlaktózových potravinách a světe div se, už nemá ani kašel a respirační onemocnění... Je to zvláštní, ale díky jednomu zmizelo druhé.
Každých 14 dní jsme byli na pohotovosti, kde mu dali dýchat Ventolin. Dnes je mu 7 let, 2 roky na dietě a 2 roky nebyl nemocný.
Takže když by se nepotvrdilo astma, zkusila bych i třeba takovou cestu.

kamik1983
21. kvě 2021

@monii007 ještě mne napadlo, syn je alergik a chodíme k alergiložce, kde ho i nechává dýchat do PC a kontroluje obsah plic, zkusili jste i tohle?

terezanovotna30
21. kvě 2021

Taky tipuju astma. Zkusila bych být vámi nějakou alternativní cestu, když doktoři neví co.

levandule_k
21. kvě 2021

Mě napadlo, jestli to nemůže být psychosomatického původu https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?...

Můžeš zkusit bylinkové čaje např. jitrocel, lípa, bez. Nevím, kolik mu je let, tak pozor na dávkování.

Zkusila bych do té doby posilovat imunitu nějakými vitamíny.

azanka
21. kvě 2021

Měli jsme to samé a bylo to vývojové astma (syn měl reflux a žaludeční šťávy se mu vracely zpět). Letošní zimu už byl v pohodě.

calvac
21. kvě 2021

@monii007 u syna to bylo stejně, potvrzeno astma. Bohužel typicky je noční kašel, u zátěžového astmatu kašel při nebo po aktivitě. Sirupy jsme tak zkoušeli, neúčinkovalo nic.

izzylka
21. kvě 2021

Syn to měl v listopadu...byl 3 dny nemocný (horečky) a jak ho to přešlo, začal kašlat....zkusila jsem snad vše, trvalo to cca 3 měsíce kdy kašlal jen při zvýšené námaze a v noci, nebo spíš nad ránem. Dr už nás chtěla posílat na alergologii a najednou to přešlo.
Já mám trochu podezření, že jsme v tom listopadu měli lehčí covid (bez testů,fakt jen pocit) a ten kašel byl k tomu....🤷🏻‍♀️ ale je to jen doměnka a mohlo to být cokoliv 🤔

monii007
autor
21. kvě 2021

A jeje 🙈 moc vam dekuju. Četla jsem si teda to astma a to by i sedelo. Navic je to atopik. Tak jsem zvedava, jestli se to potvrdi 🙏
Zkusim co radite, čaje, bylinky,.. Sirupy uz davat zadne davat nebudem. A uvidime, jestli se mu ulevi.

ajriska
21. kvě 2021

@monii007 dcera je též atopik. Dle mě to odpovídá, já bych apelovala na alergo vyšetření, aby šel dýchbout spirometrii

lady742
21. kvě 2021

Taky se priklanim k astmatu,máme něco podobného,právě procházíme různými testy a Mudr říkala na plicním že to vypadá na astma,nemusí být jen alergického původu,ale právě často bývá poinfekcni

martt
21. kvě 2021

@monii007 Zkuste na ten kašel cibulovy sirup nebo cibulovy čaj s majorankou. Synovi který má astma tak mu to na kašel pomáhalo.

monii007
autor
21. kvě 2021

@lady742 a kdyz je po infekci vyleci se nebo zustane?

zmrzlinka
22. kvě 2021

@monii007 určitě navštivte alergologie a taky ORL....

picimaus
22. kvě 2021

@monii007 Dceři se takto projevoval reflux. Nocni kasel s pak když jsme vyšli ven tak do chladu tak kaslala. Já tedy ještě slysela v noci ze pořad polyká. Na jaře vždy ustane. Uvidíte jak po vysetreni. Nám zjistil doktor na alergologii. Také jsem měla strach ze bude mít astma (manžel má silné), ale nepotvrdilo se.