Syn 16 měsíců se při pláči nemůže nadechnout

ancickahyksova
16. srp 2016

Ahojky,mate s tímto někdo zkušenost? Syn když se hodne praští nebo když se vzteká,tak se nemůže nadechnout.Jednou to udělal i u doktorky,kdyz ho chtěla položit na záda a to se mu vazne nelíbilo.Vypsala nám zadanku na neurologii,protoze prý nemá dovyvinutou nervovou soustavu.Objednani jsme až na září a tak mě zajímá,jestli se vám to u dětí někdy stalo a jaká byla diagnóza ? Manžel to měl v dětství také,ovsem v daleko horší formě.Dekuji za odpovědi 🙂

ivular
17. srp 2016

Jmenuje se to respirační afekt. Překopírovávám "Vypadá hrůzostrašně, ale dá se s ním žít. Většinou nastává během hysterického pláče, kdy se dítě nedokáže nadechnout a omdlévá. Těmito afektivními záchvaty trpí necelých 5 % českých dětí. Obtíže se nejčastěji objevují kolem 1–2 roku života dítěte, protože tyto děti ještě nemají dokonale vyvinutou nervovou soustavu. Kolem 3–4 let zase většinou samy zmizí, protože dítě se již naučí správně dýchat.

kmotejlova
17. srp 2016

My máme respirační afekty od 6.měsíce (malej to podědil po mě). Když hodně pláče přestane dýchat a je jako hadrová panenka. Na neurologii nám doktor poradil fouknout do obličeje, plácnout, štípnout ( aby se lekl a tím se nadechne). U nás nejvíce zabírá fouknutí. Afekt se u nás vyskytuje, tak jednou do týdne, kdyby se to zhoršovalo nebo zvyšoval výskyt natočí nám EEG. Dá se s tim žít, i když je to nepřijné.

ancickahyksova
autor
17. srp 2016

@ivular díky za info,je to hrůza :(

ancickahyksova
autor
17. srp 2016

@kmotejlova to fouknutí nám taky zabírá,ale je to hrůza :( my to máme také tak jednou za týden-14 dní

momopu
17. srp 2016

Meli jsme taky, studenou oprachnout oblicej to nam pomahalo

momopu
17. srp 2016

Oplachnout 🙂 nebo rovnou do sprchy kdyz je nejhur

ancickahyksova
autor
18. srp 2016

@momopu zaplať pán bůh to tak hrozné ještě neměl,zatim vždy stacilo fouknout do pusinky

ancickahyksova
autor
18. srp 2016

Teda do obličeje ne do pusinky :D

pajuska252
18. srp 2016

@ancickahyksova malý to má taky a nijak jsem to neřešila teda, 😕 bude mít rok, zatím vždy pomohlo fouknout do pusy, ještě jsem vždy nachystaná ho třeba postříkat vodou a jednou když dostal záchvat u přebalování a už měl trochu fialové rty, malilinko jsem mu poplácala po tvářičkách ať se lekne a rozeřve a nadechne...

ancickahyksova
autor
21. srp 2016

@pajuska252 já to také moc neřešila,stalo se to parkrat.Potom to ale udělal u doktorky a ta hned,že chce vyšetření....Jsem ráda,alespon budeme vědět

teerulka
21. srp 2016

Dcera má zástavu dechu bohužel několikrát denně a minimálně jednou týdně záchvat přejde do bezvědomí. Začátkem září jsme také objednaní na neurologii, tak doufám, že se potvrdí "jen" afektivní záchvaty. Celkově je hodně temperamentní a prý to u takových divočejších dětí je časté.

ancickahyksova
autor
22. srp 2016

@teerulka ty jo chudák,to vám teda nezávidím =(

sofinkajulinka
22. srp 2016

Naše slečna tím trpěla asi do 6 ... Někdy to bylo brutální celá zmodrala... Budu držet palečky ať je vše ok 🙂

nikollita
22. srp 2016

My to máme několikrát denně, protože syn je hodně ukřičený a vzteklý. Zatím nikdy neztratil vědomí, ale kolikrát je úplně fialový a přijde mi, že se nadechne na "poslední" chvíli.