Ahoj holky, synovi se před týdnem objevila na rameni vyrážka. Jelikož trpěl na ekzém, tak jsem si říkala , že to zase bude asi ono. Dnes jsme si ale všimli jiných vyražek na nohách. Myslíte, ze se muže jednat o svrab? Jak jste se toho případně zbavili a jak dlouho to trvalo ? Foto jsem Dr samozřejmě poslala 😇
Díky za případně názory a rady.
Ekzem nebo plisen.
To nebude svrab, ten jsem viděla několikrát naživo a vypadá úplně jinak.
Svrab to určitě není...kdyby to byl svrab vypadalo by to jako škrábance ...ta potvora svrabová dělá na kůži pravidelne cestičky a opravdu to vypadá jako kdyby stě o něco skrabla
Cestičky u svrabu nutně být nemusí. Měla jsem ho, bez cestiček, takže ho doktorka nejprve zavrhla a nakonec se ukázalo, že skutečně o svrab jde. Takhle nicméně moje projevy také nevypadaly.
Já dostala nějakou mastičku na předpis, dvakrát jsem se namazala, vyprala povlečení a ručníky a bylo hotovo.
Dekuji holky za názory. Praktická i alergoložka mi řekli, ze to nevypadá jako alergická reakce/kopřivka a ani jako ekzem :-/
Praktická mu predepsala mast na svrab, a že buď to pomůže a byl to svrab. Nebo ne a pak to budeme řešit dal 🤷♀️🤷♀️🤯🤯 Tak snad ta mast není nějak “škodlivá”, když ji vyzkousime…
To je alergická reakce, některá už přešla do ekzému, to na zádech je typická reakce na něco a ty z ale fleky je už ekzém .
doufám, že nebude vadit , když označím @jijulka a zeptám se, jaký je váš názor na tuto vyrážku.. viděla jsem pod nějakým příspěvkem, kde komentujete, že jste jich již spoustu diagnostikovala... O🙂 na kožní jdeme ve čtvrtek, syn jede za 2 týdny na školu v přírodě, tak jsem toho nervozní jak blázen :-/ synovi se to spíš zhoršuje a už se mu to pomalu dělá i na ruce. děkuji moc za názor ♥♥♥
svrab to neni 😉
@jijulka děkuji za uklidnění 🙂
Je to ekzém.
Dobrý den můj syn má přesně stejný exem jako máte na fotkách. Do tří let trpěl atopickým exemem ale už rok a půl se mu to nevracelo. Takže když to dostal myslela jsem si že se opět jedná o atopický exem. Jenže pak se to začalo rozšiřovat a vypadat zvláštně a já začala mít podezření že je to něco jiného. Poslala jsem fotky doktorce a tam měla přesně jako u vás podezření na svrab a předepsala mu mastičku. Dnes jsem ho namazala tak čekám jestli to zabere. Zajímalo by mě jestli vám to zabralo popřípadě zda vám nakonec diagnostikovali něco jiného? Děkuji.
@palja mam takovýhle bolaky jen na rukou, 2 fleky na stehne (navrchu), rudy flek za krkem, pod bradou obří rudy flek. V pondělí sem byla na kožním a tam mi řekli že to je svrab. Samozřejmě hned mastičku jak pro mě tak i pro děti a chlapa na přeléčení. A já se od včera mažu ještě jednou mastickou. Mě to jako svrab ale nepřijde. Poradíte?
Nepřijde mi to jako svrab, navíc ta místa jsou dost netypická.