maminky prosím o vaši zkušenost se švestkovou šťávou či jinými vychytávkami při zácpě 4,5 měs. miminka. Večer přikrmujeme kašičkou a dcerka se mi zacpala. Šťávičku jsme koupili, ale nevím vůbec jestli se má ředit, či dávat bez naředění, jak často a pod. Máme lahvičku Hipp, tam je uvedeno, že jde o 71% koncentrát. Děkuji za vaše příspěvky.
Pokiud kojíš tak si jí můžeš dát i sama a měla by to malou taky pročistit, jinak bych naředila a případně snižovala naředění pokud to nebude pomáhat.
Pokud je zácpa aktuální téma tak neředěnou po lžičkách a pokud kojíš tak ty se jí prolévej. Jinak pokud jsou problémy se zácpou doporučuji probiotika ( náš syn je bere soustavně už od narození - po vysazení ihned zácpy). Taky je otázka jestli je kaše nutná, co třeba místo toho zeleninové pyré ? ( mimo mrkev která je zácpová)
Pokud nepomuze svestkova stavicka a nepujde to jinak, tak doporucuji prirodni projimadelko pro deti Easylax. U nas fungovalo perfektne. 😉
U nás zaručeně nastrouhaný jablíčka
u nás švestková šťáva zabrala 🙂) ředila jsem ji s vodou, myslím že to bylo panák té šťávy a do 150 ml voda
Já jsem dělala přímo odvar ze sušených švestek. Dá se i odvar z ovesných vloček.
Nebo lněné semínko - také odvar. Přidávala jsem do kaše.
A nebo Laktulosa, popř. Easylax - měli jsme obojí, protože dcera s tím hodně bojovala okolo 18ti měsíců.
Ale myslím, že to mohou i takhle malá miminka.
zdravím,jestli mohu taky dotaz,zkousela sem neredenou,redenou malo i hodne,teplou i studenou i v čaji a vzdycky aspon drobet po chvili vyblinka. jak mu t tedy mam dat?
Ja jsem ji davala taky, svestkovou nebo jablecnou, ale redila jsem....je dost sladka. Zkusila bych dat jen par lzicek nezredene, pokud je to akut ....jinak vic tekutin a zredenou 🙂