Svědivý flek na těle. Co to může být?

jejule
15. zář 2019

Maminky, neviděly jste nebo neměli vaše děti tento flek někdy? Netušíte co by to mohlo být? Má jej dcera 6 let. Děkuji

barulina
15. zář 2019

Kvasinka

slunea
15. zář 2019

Já bych řekla, že spíš borelioza.

travnulee
15. zář 2019

@jejule borelioza

jejule
autor
15. zář 2019

Kliste nemela cca 2roky,tak nevim jestli by to mohla byt borelioza😞

lacehea
15. zář 2019

@jejule je jedno, ze nemela dva roky kliste, je to borelioza, zajdi s ni k doktorovi na krev.
bud, rada, ze se ten flek udelal, u 20% se vubec neudela. I kdybych ty testy na krev mela zaplatit, tak bych si na nej zasla.

priefi
15. zář 2019

@jejule syn mel presne tohle, kdyz jsme mu dali ochutnat jogurt v 9m, mel jich ale vic, jedna se o ekzem, ma alergii na bilkovinu kr.mleka a tohle byla reakce tela na jogurt. Nejedla neco noveho?

martaskaaa
15. zář 2019

To teda na exem po jídle nevypadá. Jak je to ohraničené, fakt to vypadá na boreliózu. Třeba měl klíště, ani nevíš a zas se mohlo pustit... Asi bych to nepodceňovala a mazala hned zitra k doktorovi. Koukni na net, jak vypadá flek při boreliózu, je to stejný jako ten váš. Držím palce

gruyerre
15. zář 2019

@jejule jenže borelioza nemusí být po klíštěti. Nevím, jestli to borelioza je nebo není, ale opravdu to vypadá jako boreliozový flek. Hned zítra jděte k doktorce.

montelvina
15. zář 2019

@jejule pokud to svědi nemusí to byt hned borelioza ale určitě to chce lékařskou péči a raději krevní testy .dneska je zvykem vše hledat na internetu pak je člověk vystrašený ...

alice.r
15. zář 2019

Nemusí to být bolerioza. Dcera takle měla normálni štípance. Podle dr teda spíš kopřivka. Reakce na něco. Postupne ji to bledlo. Ještě se uprostřed udělala malá boulicka. Svědilo to asi dva tři dny.

sudylichozrout
15. zář 2019

Podle mě to boreliózový flek není. Ten bývá o hodně větší a takový jakože rozteklý. Ale určitě bych to na tvém místě konzultovala s pediatrem.

alubif
Autor odpověď smazal
Zobraz
ahyt
15. zář 2019

Neni to boreliosa plisen- kvasinka nejspis jsem Dr mam zkusenosti.Mam fleky v oku😊😊

ulmanka0
15. zář 2019

Plíseň - tinea.

priefi
16. zář 2019

@martaskaaa starsi syn mel presne tohle po zavedeni jogurtu, naprosto presny vzhled. Mel toho ale vic po telicku. Zacalo to puntikem, ten se pak jakoby roztekl, vysledek byl kruh a uvnitr puntik. Byl to ekzem. Po vysazeni jogurtu uz se to vice krat neobjevilo (dochazela jsem tehdy se synem i na kozni a dr.rikal, ze je to ekzem)

travnulee
16. zář 2019

@jejule napiš pak co ti na to rekla doktorka, k těm klistatum, mohla to být jen ta pidi larva, co jde špatně vidět...