Svědivá vyrážka. Co by to mohlo být?

romca98
10. bře 2024

Dobrý den, syn má uz skoro 2 měsíce vyrážku po těle. Objevilo se mu to zničehonic jako krupička po těle..svědí ho tělo, má to i na rukách.. přes den to je někdy pěkné, nejde to pomalu ani na břichu vidět a jindy to zčervená. Jelikož si to škrábe, dělá si stroupky. Mohl by to být APEC syndrom/atopický ekzém nebo alergie?

lentilkah
11. bře 2024

S dr jste neresili?

rosalindamelinda
11. bře 2024

Stanovování diagnozy na internetu, teď jsem četla na novinkách zprávu, jak taková mladá matka zanedbala péči o kojence, léčila ho doma podle rad z netu a bohužel to dopadlo špatně. Zajděte si s malým k dětské kožní lékařce. Může provést různé testy, které odhalí konkrétního původce podráždění kůže a doporučí nápravu 😉 Tohle nevypadá jako AE, ten se projevuje suchou kůží s bílými mapami. Spíše to vypadá jako nějaká kopřivka.

romca98
autor
11. bře 2024

@lentilkah dala nám mastičku na svrab (kdyby to náhodou byl,ale moc se jí to nezdálo,nevedela co by to mohlo být), zlepšení po ní jsem neviděla. Teď poslední dobou mě začíná taky svědit tělo, zničehonic mi vyjedou svedive pupínky jakoby reakce na něco. Zítra jdeme k dr. znovu.

lentilkah
11. bře 2024

@romca98 Bezte na kozni, uz to je dlouho a chtelo by to resit.

chaira
11. bře 2024

Zkuste nejdřív pediatra, doporučí kožní nebo alergologii. Nám takto začal AE a ani na kožním ani u alergo nám nepomohli. Mastičky, krémy, sirupy atd. Zkoušeli jsme dietu, vynechali konzervanty, aromata, barviva v potravinách a obrat k lepšímu. Pomohla nám hodně i čínská medicína. Ale třeba to nebude váš případ. Každopádně ekzém je červený a i svědí.

adelisss
12. bře 2024

@romca98 Jak holky říkají, znova k doktorovi. Mně na kožním dělali při podobné vyrážce kožní testy a zjistili mi kontaktní alergii na některé chemikálie. Léčba teda kortikoidy :-/