Svědění očí. Neřešil u dítěte někdo něco podobného?

novamamina
26. pro 2020

Ahoj, prosím názor, radu.
Dceru (3r), svědí asi čtyři - pět dní oči. Nema je červené, nic v nich nevidím. Včera jsem od rána kapala ocuflash. Bez zlepšení. Večer a ráno jsem ji dala zyrtec - alergická není, ale říkala jsem si že to třeba trochu pomůže.
Volala jsem na oční, prý má asi suché oči když z nich nic neteče a nemá je červené.
Neřešil jste někdo něco podobneho prosim?

maaaadlaaaaa
26. pro 2020

Divné, že ocuflash nezabraly. Mají dobré mírně protizanetlive složení. Pokud jsou to jen suché oči, koupila bych Oftagel, ten je i pro děti. Proč si se nezeptala oční, co ji tedy koupit za kapky, když si jí měla na telefonu?

sajul
26. pro 2020

Nemá je po ránu zalepené?

janinasm
26. pro 2020

@novamamina možná by to chtělo vyšetřit oči, oční pozadí. Mohka se u ní objevit oční vada, u nich si děti často mnou oči. Nebo ji začala alergie.

jjasmina
26. pro 2020

Pokud mě svedil oči, měla jsem bud alergii, super oční kapky Spersallerg,ale jen na recept nebo zánět spojivek

martiniquest
26. pro 2020

Pokud nezabral ocuflash, sla bych zitra na ocni. Protoze to muze byt na antibiotika

novamamina
autor
26. pro 2020

@maaaadlaaaaa ptala jsem se. Prý jedine něco naalergii, ale ty jsou jen na recept.
@sajul nema, právě vůbec nic
@janinasm pokud to nepřejde přes víkend, samozřejmě půjdu. Je to asi čtyři dny.
@jjasmina při zánětu by měla oči červené ne?
@martiniquest
@martiniquest

novamamina
autor
26. pro 2020

@martiniquest při zánětu by měla oči červené asi ne? Nevím, nikdy jsem ho nemela

maaaadlaaaaa
26. pro 2020

@novamamina Může to být začínající alergický zánět a červené nemusí být hned. Pokud to je tak, přidala by se k tomu nejspíš rýma nebo plný nos. Kapky jsou většinou na recept, proto se divím, že ti něco neposlala e-receptem, když zvládla diagnostiku na dálku. Jsou i kapky bez receptu volně prodejné, ale ty jsou pro dospělé. Skvělé jsou vividrin nebo ophtalmoseptonex, ale já bych s malou raději někam došla. Pracuji v optice a sama bych ti pro dítko řekla jen ocuflash nic víc, když nepomůže, tak doktora.

novamamina
autor
26. pro 2020

@maaaadlaaaaa a pokud to neni alergické, za jak dlouho by ten ocuflash pomohl? Přeci jen ho Kapu teprve dva dny. Já si myslím že to možná nějaká alergie bude. Ale na co... Teď v zimě...

maaaadlaaaaa
26. pro 2020

@novamamina tak zkus kapat častěji a pokud třeba cuci do telefonu, tabletu nebo pořád na tv, tak omezit. Většinou se tím omezí mrkani a oči vysychaji a jednoduše pak svědí. Hezky s ní ven na vzduch a třeba se to zlepší samo a je to jen opravdu tím, že se soustředí na obrazovky nebo můžete mít doma suchý vzduch. Další možnost je ta alergie a v zimě i tak snadno, jsem alergická na roztoce a prach. Včera jsem si převzala z garáže od našich naše hračky z dectvi a hned se mi rozjela. Zkus zpozorovat, kdy ji to trápí nejvíc no

novamamina
autor
26. pro 2020

@maaaadlaaaaa jasně, na telku kouká dnes až teď na pohadku. Jinak jsem ji celý den nezapla. Ano, máš pravdu že když jsme venku tak je to o hodně lepší. Doma topime krbem, takze ten prach tam je samozřejmě víc. Už loni jsem přemýšlela nad čističkou vzduchu, takže ji asi pořídím. Moc ti děkuji za názor.

janinasm
26. pro 2020

@novamamina pro zánětu by je červené měla ale kdo říká že to musí být hned zánět? Já mám alergii, neléčím se. Každý večer mě přepadne svědění očí, takže si je mnu a docela dost ale naštěstí mi nikdy nezcervenaji....... Jako může to být alergie ale nemusí to být hned zánět.

novamamina
autor
27. pro 2020

@janinasm jojo, to určitě. Já si myslím že ji vadi prach. Včera jsme odjeli k babičce kde jsme i spali. A svědění přestalo. Takže já si myslím že jak doma topime krbem tak bohužel ta prasnost je zvýšená. I když dělám co můžu... Asi koupím čističku vzduchu

gaspi10
27. pro 2020

Syn je alergik, oči ho trápily,červené je nikdy neměl. V zimě naopak je řada alergenů- vnitřní plísně, roztoče, nám alergoložka ani nedoporučovala topit v krbu dřevem, vadily i oříšky v cukroví...

novamamina
autor
27. pro 2020

@gaspi10 ty oříšky mě napadly. Měl i jiný projev alergie na ně? Zase mi přijde divné svědění oči z potravinové alergie

maaaadlaaaaa
27. pro 2020

@novamamina alergii mám taky na vlašské a u dětí stačí, když si pak třeba sáhne do oka. Může svědit pusa, uši, slzet z očí, ryma atd. a to platí u jakýchkoliv alergenů. Já nesnáším, když se doma na Vánoce loupou, cítím to už mezi dveřmi.

novamamina
autor
27. pro 2020

@maaaadlaaaaa teda, až tak? Já mám alergii na liskace. Ale projevuje se hnusnym ztvrdnutim rtů a svědění dasni. No, možné je asi vše. Dnes teda už si mne oči o mnoho méně než v pátek. Byli jsme od včera u babičky, tak možná pomohla zmena prostředí. Nebo pomohl zyrtec, který dostala celkem 4x5 kapek za dva dny.