maminky co máte děťátko s helmičkou kvůli deformaci - prosím vás malého hrozně poslední dobou svědí hlavinka, šíleně si to škrábe a škube vlásky když hemičku sundám, zkouším mastičky, hlavičku umývám každý den, helmičku dezinfikuju 2 x denně, nevím už co s ním chudátko malé , zabírá třeba nějaký šampon spešl i na ten smradek vlasku a helmičky ? 🙂 diky moccc
@martasek6600 tu folii mi dali na zkoušku kousek ale myslela jsem že je to na vyrážky a ekzem ...
Sice nemame helmicku, ale maly si obcas takto skriabe hlavicku, vtedy mu dam imazol plus, je to pre mna signal kvasiniek, hlavne, ked sa poti. Zatial vzdy zabral. Tak mozte skusit preliecit imazolom a pouzivat tie naplaste a snad sa to vyriesi...ak nie, tak ku koznemu.
Ahojky, máme helmičku týden na 23hod a poslední 4dny, se syn škrábe pořád na čele a je z toho nevrlej a v noci se mi budí častěji než jen na jídlo :-/ Přilbu podlepujeme, vyzkoušela jsem mu na čelo i pudr, ale to zabere chvíli...už nevím co s tím, asi budu muset zavolat do Plagia a nebo zkusíme ten imazol 😖
@berovajitka náš malý se cca 2 týdny drbal , jen ho to svědilo, a potom se mu na hlavičce vyronil šílený ekzem - malé pupínky, zarudlé místa ---- návštěva kožní, doporučila nějakou mast to ale zabralo jen na den a pak zas, jen to zklidnilo, ale mast co dala na predpis co míchali v lékarně po prvním natretí ekzem zmizel a už se vůbec neobjevil , takže to možná byly kvasinky nebo něco a ta mast to vyléčila a je to už v pohodičce takže pokračujeme v helmičkování.... jinak po náplastích se mu hned večer po jednom dnu vyhodili červené fleky, takže to nám nepomohlo....
holky, můžu se vás zeptat obecně jak vaše mimča helmičku snáší? Můj prcek nemá rád čepičky,tak se bojím, jestli vůbec helmičku přijme...Máme jet na měření až koncem září,ale pořád zvažuju, jestli do toho jít či ne. Díky za Vaše odpovědi. 😎
@ssssseeeee Díky za info, dnes jsem to zkusila s doktorkou, máme koupený fenistil kapičky na noc, tak uvidím co to udělá. Na hlavě, žádné pupínky nemáme ani moc vlasů naštěstí. Doufám, že to zabere a bude klid, a zvládneme to. 🙂
@ladybirdcarolined Helmičku zvládáme v pohodě, vypadá to, že mu vůbec nevadí, hraje si a vše v pohodě jako předtím (je nám skoro 8m), jen to svědění a víc se v tom potí i v noci. Prý se to srovná, doufám že do 14dnů to bude ok. Nasazování také v pohodě, i když ode mne je zvyklý, že jsem mu zkoušela pořád nějaké háčkované čepice 😀. Máme to 12dnů a musím říci, že se zakulacení hodně projevilo. Jednu stranu jsme měli hodně placatou a druhou jako bouli (při porodu tahaný vexem). Bude mít krásnou hlavičku. 🙂
@berovajitka Děkuji moc za zprávu. Taky doufám že to bude OK, nejdřív uvidíme co dle toho měření hlavičky vyjde,jestli střední nebo těžká deformita,aby nám to popříp. mohla proplatit pojištovna. Já měla porod přirozený,ale možná byl v bříšku víc utlačený, potože polohuju od začátku už od porodnice a stejně to má zploštělé,tak nevím co dělám špatně. Od 1. měsíce chodíme i na rehabilitaci a stejně, možná se to trochu zlepšilo. No on Ondra moc čepice nemusí, tak nevím,ale pokud ji dostane na podzim,tak by to snad nemuselo být tak hrozné. Platili jsme si sami nebo pojištovna? a na to svědění dáváte co? a nebolí to na hlavičce?Díky moc'! Pořád nevím jestli do toho jít,ale chci aby měl hezkou hlavičku.
@ladybirdcarolined My máme těžkou, měření vyšlo v červeném, takže pojišťovna nám to proplatila. Hlavně, to bylo na doporučení rehabilitačního doktora i kvůli krku, měl ho zablokovaný. Na svědění nic nepomohlo, jedině Bepanthen jako na zadeček proti otlaku. Už si zvykl a už mu to asi nepříjde. Kdyby ho to bolelo tak by v tom nevydržel si myslím, ale je teď divoch, neví o tom, že to má na hlavě 😀....uvidítě, třeba mu hlavička sama doroste. Však oni vám řeknou 😉
@berovajitka Ondra mel dle doktorky na vanickovani taky zablokovany krk,takze mozna prave z porodu jak to orochazi temi cestami,ale delala mu kraniosakralni terapii a trochu to asi pomohlo. A byli jste ve Frydku-Mistku nebo Ostrave?A v kolika mesicich jste zacali?napsali nam z plagiokliniky,ze to vypada na tezkou deformitu,tak uvidime no.A jak dlouho to budete mit?Dekuju moc za vstricnost,nevedela jsem koho se zeptat.
@ladybirdcarolined Toto se těžko zjišťuje, moc dětí to nemá a tak proč neporadit. Nyní už mají výrobu přímo v Ostravě, je to u Báňské university na kraji Ostravy. Začali jsme 12.8. což Lukymu byli 7,5měsíce. Jak dlouho, to nevíme, záleží na tom, jak mu bude růst hlavička a jak se to srovná. Já doufám, že dýl jak 2měsíce snad neee. Aspoň to říkal rehabilitační doktor, že to vypadá na 2měsíce. Ale potkali jsme se tam s jednou maminkou a říkala, že syn to měl cca 5měsíců, což mě příjde šílený 😲 Kdyby něco klidně písněte i sem berova.jitka@seznam.cz
@berovajitka Děkuji moc. Ozvu se pro víc info na meil, ať tu nespamujeme. 😎
@berovajitka můžu se zeptat, jak dlouho jste nakonec nosili helmičku?
Nakonec jsme ji měli 3měsíce a 5dnů
Dobrý den,chci se zeptat,syn má helmičku 3měsíce,příští kontrola bude zřejmě poslední. A tak mě zajímá,syn má stále oblíbenou jednu stranu ve spánku...může se to zase zhošit? Aby se mu hlavička zase nesležela,prý po roce už hlavičky jsou tvrdší...
Dobrý den,nám se žádný tvar nevratil. Hlavička tvrde rychle,takže bych strach nemela 🙂
Dobrý vecer,já tedy nevím,jsem stále dost skeptická,protože syn sice helmicku už téměř rok nemá,ale jak píše předchozí anzdbalu stále má oblíbenější stranu,kterou preferuje pokaždé a stále to jde vidět,přestože úzká dost vlasů a při ukončení byl rozdíl asi ve 2-3mmne to přijde i dost víc.mozna je to tím že se na hlavičku moc zaměřují,nicméně podruhé už bych do toho asi nesla,dle mého názoru,by se hlavička do této aktuální podoby srovnala sama...toť za me
Nevím, jestli to pomůže, ale my jsme vnitřek helmičky v místech, kde se dotýka pokožky (po celém okraji a kotlety, přelepovali zdravotní náplastí (jméno už nevím, kupovali jsme ve zdravotních potřebách, co byly ve Frýdku v budově, kde sídlila plagio klinika,taková role cca 5 cm na šířku, vzhledem podobná malířské pásce) a každý den vyměňovali - helmička díky tomu skoro nebyla cítit. Ale jestli to má i ve vláskách, tak nevim :-/ Tahle vedra jsou na to hreozná...