Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. Dcerka 2,5 roku si zlomila nártní kůstku a včera ji po 3 tydnech sundali sadru. Nožku má postupně zatěžovat 14 dní a mám dělat Priessnitzuv obklad. Nevim proč, snad kvůli mírnému otoku nartu, který měla po sundání sádry. Chodit nechce, spíše se tomu vyhýbá. Včera večer si to asi neuvědomila a mírně na nožku došlápla. Ihned si sedla a začala křičet, že ji to bolí. Nikdo se nohy nemohl dotknout, ani s ní nepohla. To bylo celou noc. Dnes od rána neustále vyžaduje ten zábal, který ji asi pomáhá, ale tvrdí, že ji to bolí a nesmíme se ji dotknout. Nechce se mi věřit, že by si nohu znovu zlomila, nebo nalomila, jen by mě zajímalo, jestli je to po odstranění sádry tak citlivé, nebo jestli to má nárok nějak mírně bolet... jinak ted už bolestí nekřičí, jen si tu nožku tak jako hlídá, aby se ji nikdo nedotkl....
@blahova_andrea děkuji... rtg dělali, vše bylo v pořádku, počítala jsem s tím, že chodit bude postupně, ale přeci jen mě trochu vyděsila jak mírně došlápla a potom ten řev.... .. no snad se to dá do pořádku co nejdříve... a ten zábal se dává preventivně, nebo je to kvuli otoku, nebo na bolest ???
@jesterkax se zábalem bohužel neporadím. syn měl sádru 2x na ruce a zábaly jsme nedělali, ale pamatuji si to právě po tom sundání, jak to popisoval, jak se choval...
Dcera mela sadru 6 tydnu na ruce, po sundani ji tedy lehce setrila, pouzivala mene, ale nebolela ji. Noha je precijen vic namahana, tak uvidis, melo by se to zlepsovat. Ono ji to spis neni prijemne, jak ji nema rozhybanou.
co si pamatuju tak po sundani sadry po 6 tydnech me doslapnuti bolelo jeste 3 tydny, nebyla to uplne hrozna bolest ale bylo to dost neprijemne. ty slachy jsou zkracene za tu dobu a tak to je bolestive. dcera loni mela zlomenou ruku a taky jsme museli pomalu rozhybat jinak rikala ze to boli kdyz ji ma natahnout
Měla jsem sádru 6tydnu (4tydny nechodici, 2tydny chodící). První týden po sundání to bylo peklo, noha po doslapu fest bolela, druhý týden už to bylo lepší, třetí týden ještě lepší a pak už úplně bez problémů. Určitě to i "bolet" může.
@lvicek2000 děkuji
on je to nezvyk po tom sundání. dlouho ji nepoužívala, necítila došlap apod. je to spíš strach ji znovu používat, než že by to bolelo. určitě je to teď jiný pocit, jako by ta noha nebyla její, je citlivější, ale vyloženě bolet by ji to nemělo. neboj...bude to den ode dne jistě lepší, bude se zapomínat čím dál víc a zjistí, že už je to ok. dělali vám kontrolní rtg?