Ahoj, můj 4letý synek má už několik dní takový jako suchý dusivý kašel, k ránu přejde na chvilku na vlhký, stačí to, aby pak trochu blinkal hleny. Dr řekla, že máme dávat mucosolvan a na noc stoptussin, ale nepomohlo to ani málo, spíš se mi zdá, že se to pomalu zhoršuje. Nevíte někdo, co na to?
@timbouctou nám hodně pomáhal ACC sirup pro děti a pak taky yzopový s ibiškem ze zdravé výživy.
dík moc, zkusíme ten Sinecod asi, ale zatím se zdá, že trochu zabral Stodal. Má tu výhodu, že se může dávat až 5x denně a je to homeopatikum. Taky máme díky astmatu mladšího syna doma aerius, tak jsem mu ho dnes dala a zatím, klepy klep, je klid. Mě se právě nechce trčet v čekárně u dr, malej má špatnou imunitu a navíc teď bere atb, nemám pro něj hlídání, tak by tam ještě něco pobral. Jestli se to do zítra nezlepší, tak ten Sinecod koupíme.
@timbouctou nám na bronchitidu zabíraly kapky tussin, ale muselo se jich dávat trochu víc než je v letáku, tak 2-3 násobek, to nám přímo předepsala mudra to dávkování
@timbouctou LEVOPRONT sirup prodej bez receptu, cena 110Kč na suchý dráždivý kašel zejm na noc kdy děcko furt kašle a je třeba zklidnit, nám stoptussin nezabíral ani dithiaden, ale toto ano....
Moc děkujem za příspěvky, nakonec jsme k té dr museli a dostali jsme rectodelt čípky a dobře tak, v noci jsem mu jeden musela dát. A ten sinecod taky zabral, dnes to vypadá dobře.
Ahoj tak to vám zřejmě zjistili laryngitidu?Na to pozor to už dobře známe-malý jimi trpí už od 6-ti nedělí,no a už nás vezla i rychlá...Stačí trochu rýma a za pár hodin bum a je to akutní!!Když je suchý kašel je dost potřeba nejen tusin ,ale vlhké utěrky kolem postele a hodně větrat-třeba i jít ven a ono to přejde.Když je to ale nevyhnutelné tak ten rektodelt dát a zavolat si LSPP,dostanete zřejmě inhalaci s adrenalinem a jdete domů.Jo a dávejte při tomto štěkavém kašli preventivně na noc aescin(je volně prodejný). No a pokud je celou noc zase kašel co ho dáví-tak mu dejte dvakrát po 10 minutách , šluka ventolinu a má klid! 🙂
ahoj, chci se zeptat, nám doktorka pořád říká, že na suchý kašel je nejlepší inhalace vincentky. Máte s tím někdo zkušenosti? Nedávno jsem tedy koupila inhalátor a dnes jsme začali s inhalacema, protože na dcerku skočila trochu rýma a pokašlává, tak to zkoušíme.
@hanule05 Ahoj, já mám jen kladné zkušenosti s inhalováním vincentky 😉 Inhalování opravdu pomáhá, děti inhalovaly i v lázních.... Inhalátor máme už řadu let, koupila jsem ultrazvukový, bohužel je ale slabý a neutáhne roztok z Mucosolvanu, což je škoda... Ale i tak jsem za něj ráda 🙂
A co takhle zkusit cibul s medem? 😉 zrovna jí ted dávám malímu má kašel a i rýmu .. 🙂
@dodynka ahoj, laryngo jsme měli v zimě a byla to chuťovka, starší teda to ustál bez čípku, ale mladší je astmatik, tak jsme si to užili, ale taky jsme to zvládli i bez sanitky. Teď to bylo prý pseudocosi, co vypukne z normálního kašle při velkém horku a suchu. No a my bydlíme ve špatně odizolovaném podkrovním bytě, tak to je v létě trochu hloupé. Ale lavor s vodou a mrazák jsou doma vždycky 😀 A mladší inhaluje od půl roka Seretide, a klepy klep, zdá se, že po posledních alergenech co jsou na podzim už nám ho zrušej, minulý měsíc jsme snižovali dávky na půlku.
@hanule05 Asi záleží na věku dítěte. Bohužel v pase nevidím jak staré děcka máš 🙂 My byli v lázních od 4 let a to jsme inhalovali 2 - 3 denně a to byly děti zdravé..... Nejlepší je to podle mne hned po ránu, pak se hleny rozpustí a uvolní, takže začnou děti víc kašlat. Ten kašel se ale změní ze suchécho štěvavého na vlhký, produktivní a postupem času vymizí..... Naše doktorka mi říkala, že se může inhalovat kdykoliv během dne, ale nám vyhovuje inhalovat nejpozději kolem té páté odpolední (když´kašlou). Je to prostě jako s Mucosolvanem, ten se taky doporučuje dávat nejpozději kolem páté, aby děti nekašlaly v noci. Mucosolvan roztok se prodává v lékárně. Jeho výhoda je ta, že ho děti dýchají z toho inhalátoru a neplácá se jim zbytečně žaludek 🙂
A ž jste zkoušeli Stopkašel?? Já už nevyměním, jsme naprosto spokojená, je už pro malé dítka a děckám chutná, dokonce bych řekla, že ho i rády. A v noci spí, nedusí je kašel, Stopkašel je můj pomocník a hodně dobrý. Uklidňuje, ale i mě, protože je mi hodně lepši, když vím že drobinům je líp.
Mišpulníkový sirup ten je taky na všechny druhy kašle, což je super. U nás pomáhal hlavně v noci, na ten dráždivý kašel.
@timbouctou
na suchý kašel dáváme Sinecod - přes den, na noc potom 1/4 ditiathenu aby se jim kašlík "utlumil" a vyspaly se, potom když kašel přejde na vlhký - tak mucosolvan na odkašlávání....pokud nezabere, píše nám sirup erdomed....na noc nám nikdy dr. nedoporučovala dávat kapky...ať při suchém nebo při vlhkém kašli....