Suchý dráždivý kašel, dítě 3 roky. Můžu nasadit Fenistil se Stoptusinem?

kemija
5. dub 2022

Prosím pěkně, nemohla jsem se dovolat pediatričce. Syn je nachlazený, bez teplot, není schvácený. Nicméně ho trápí suchý dráždivý kašel. Bere chronicky aerius kvůli alergii. Nasadila jsem mu stoptusin,nicméně dráždivý kašel přetrvává. Můžu nakombinovat ještě s fenistilem, když už má aerius, či už je to moc velká dávka? On je veliký, má tři roky a skoro 19kg. Máte některá zkušenosti?

sebinka123
5. dub 2022

Já jsem podobný problém řešila teď v neděli. Syn drazdivy kašel v kuse, dávala jsem sinecod a fenistil, ale nepomahalo to. V lékárně mi doporučili robitussin a ten mu pomohl, teda až druhá dávka. Může se dávat po 4 hodinách. Tak zkuste.
Stoptussin je prý dobrý na vlhký kašel, je v něm složka, která dítě dráždí k vykašlávání. A pokud je kašel suchý, tak není vhodný.

martt
5. dub 2022

@kemija Syn bere také pravidelně rano aeirus a když měl akutní bronchitidu cca v 5 letech ještě nám k tomu doporučila dr na noc dat fenistil kapky .

arwen666
5. dub 2022

@kemija nám pomohla kombinace stoptusin a kaloba ale syn nebere nic jiného

lenulacek
5. dub 2022

@kemija dcera (2) z toho měla teď laryngitidu :(( byla v nemocnici. Doporučili Levopront a 24 hod denne priesnitzuv obklad na krk. Večer vypnout topení, dat kolem postele mokré Ručníky, pleny a poradně vyvetrat

goovana
6. dub 2022

@kemija ja bych zkusila tussin ten je taky dobrý