Ahoj maminky, nemáte některá zkušenosti s tímto problémem? Miminku jsou tak tři týdny a jsme hrozně vysušení, zkoušeli jsme dle různých rad co se dalo ( HIPP olej, bramborový škrob– dle MUDr., …) ale ta kůže je pořád suchá.
Vím, že u novorozeňat je to normální, ale v třetím týdnu by měl už být sloupnutý a my jsme pořád jak kapřík 😠
Moc děkujeme 🙂
Nám pomohlo exipicial u lipolotio
aj nam pomohol excipial...predpisala nam ho pani doktorka 🙂
mala se loupala mesic 😉
Nám též pomohl excipial u lipolotio,ale nemělo by se používat dlouhodobě,prý jsou v něm nějaké chemické látky,které můžou časem prostoupit do pokožky ☹ My ho tedy používáme jen tak 2-3dny pokud máme potničky či nějaké suché místečka.Jinak používám kosmetiku Welledu,jsou tam super mlíčka a olejíčky a bez chemie. 😖
ja mam excipial na svou suchou kuzi ale kombinuju ho s excipilal hydrolotio ja mam zase informace ze je ten krem dobrej hlavne obsahuje Ureu(mocovinu)a proto dobre reaguje na kuzi
Jo,je dobrej!O to pochyb vůbec není. 😉 Ale jak kožní,tak mudr.mě upozornili,ať ho nepoužívám delší dobu. 😕
A zkoušeli jste čistý mandlový olej? Je vlastně přísadou skoro všech přípravků pro mrňata, myslím dát ho do vody, ne neředěný na kůži.
Děkuju za nápad. Excipi.... znám. Taky z vlastní zkušenosti je super.
Ahoj,řešila jsem stejný problém a nám pohl olivový olej ,není parfémovaný.Můžu doporučit poradil mi to i doktor.Nic tím neskazíš 🙂
Holky, mě naše dětská dr říkala, že úplně nejlepší co může být je olej kokosový 😉
Ahoj, nám doktorka poradila Lenniens mast-je míchaná v lékárně, volně prodejná, cca za 45,- Kč. A opravdu pomohla.
a z ceho ta mast lenniens je to me zajima zni to dobre ja rada pouzivam primo veci z lekarny
Infadolan, je to hodně mastná mastička a nám moc pomohla. Volně prodejné v lékárně.
ahoj, nam pomohla vitaminova masticka namichana v lekarne nebo olivovy olej, ten se pry vstrebava vic do hloubky
nám pomohlo, když jsem přestala koupat denně!
skus Infadolan, mal by pomoct.
nám pomohol infadolan 🙂
nam tiez pomohlo, ked sme kupkali len 2x do tyzdna. a natierala som kozicku olivovym olejom po kupani alebo ked sme umyvali ritku po stolici.
my koupem ob den a taky jsme vysušený zatím mažem infadolanem tak uvidíme, jinak doporučí do vody dávat oilatum
aj my sme supali...je to normalne...ale natierali sme postihnute miesta infadolanom.
AHoj, my měli slunečnicový olej, co prodávají v lékárně...a pomohl.
mkr: Já bych koupala dvakrát týdně, když máte tak malé mimčo a do vody dát kapku oleje, třeba od hipp nebo sebamedu
Ahojky,
nám doktorka taky psala Balneum Hermal do koupele a jinak máme Excipial U Lipolotio.
A už není tak vysušenej,mažem jen po koupání.
Po sebamedu se mi malej osypal
ahojky, my mažeme olejíčkem NIVEA - tím hypoalergením, a už máme suchý malinko jen nožky. Jinak já jím mažu i čelíčko a taky už OK 😉
tak nám excipial moc nepomohl, ale modrá indulona je super a na hodně suchá ložiska krém lipobase.
Mysulko nám pomohlo koupit v lékárně olivový olej, kapnout ho do vody a bylo po suchý kůžičce 😉
excipial u lipolotio u nás nic moc, ale modrá indulona vypadá, že zabírá nejlíp. Mám olejíček od sebamedu a podle mě se po něm taky jen víc osypal
my mame suchu pokozku len ked dlho pouzivame nejaky olejcek, takze raz za cas vystriedame a je to OK
Tak vám moc děkuju za radu 🙂 postupně vyzkoušíme a snad to bude lepší, zatím to je snad horší čím dál víc.
mysulka - a obyčajný olivový olej (samozrejme z lekárne) si neskúšala?my sme deti ním mazali aj v porodnici a pokožka bola krásna. a tiež odporúčali modrou indulonou, aj na zadoček a tváričku.ja som používala ten olivový olej, tiež som mala vzorku HIPPu, potom Aviril olej a teraz skúšam indulonu. ne telo červenú -( lepšie sa rozotiera) a na zadoček a tváričku modrú.malá mala na chrbátiku nejaký výsyp, tak na odporúčanie dokiny natieram tiež modrou a pomohlo. 😉 Na tváričku inak mám aj Bubchen-tú kozmetiku si neviem vynachváliť. Aj pani v lekárni hovorila, že čím obyčajnejšie, tým lepšie.načo trápiť už aj tak dosť citlivú detskú pokožku 🙂
mysulko, jeste vydrz...urcite se to zlepsi. Jinak my treba na koupani mame predepsany Balneum Hermal a je to super 😉