"Strupy" na pokožce ve vlasech u dětí

pinicka
4. dub 2017

Prosím maminky,nemáte někdo zkušenost s těmito "strupy" na pokožce ve vlasech u dětí.Dcera(5 let) je měla ve vlasech od mala,nyní už má jen málo.Po odloupnutí jí vypadne i chomáček vlásků.A syn(2 roky) je má také,jen menší.Ztratí se toněkdy úplně nebo poraďte,co by případně mohlo pomoci.Děkuji za rady.

listopadka1
4. dub 2017

moje malá toho má plnou hlavu, je to prý usazený mázek,co se jim na hlavičce dělá,doktorka říkala, že to mám nechat, ale já jí to občas odrbávám, protože se nám to líbí. Není to vůbec na škodu. Nevím, kdy se přestane dělat, ale když jsou pak děti větší a hlava se jim myje šamponem, tak se to vymývá.

verunelka
4. dub 2017

Obě moje holčičky to mají taky. ..nejlépe naolejickovat hlavičku a jemným hřebínkem vyčesat. ..

candat
4. dub 2017

Mí kluci to taky měli. Kožní mi tenkrát řekla, že to nic není, jen v pozdějším věku je pak můžou trápit lupy. Pak to zmizelo a už hodně let to nemají.

majajaa
5. dub 2017

Podle me je to klasicka Seborea. Kozni onemocneni nejasneho puvodu. Projevuje se strupy hlavne v hlave. U deti velmi caste onemocneni. Lecba spociva pouze v promazavani a vycesavani stroupku. Casem by melo samo se vse upravit.

kaaacusaaa
5. dub 2017

Doktorka nám na to napsala salicylový olej, ráno jsem namazala, večer vyčesala, to jsem udělala asi párkrát a je to dobrý zatím...

kstablova
5. dub 2017

@pinicka hlavně neodstraňovat i s vlasy! Pomáhá BIODERMA ABCDerm Baby Squam krém 40 ml

soyevita
5. dub 2017

@pinicka
@kstablova Nám ta bioderma taky pomohla.Stačilo 2x použít a byl klid.Olejíček a vyčesávat nám nepomohlo

sola11
5. dub 2017

Od doktorky jsme dostali masticku a vyčesat. To vůbec nepomohlo, tak jsem dala trosku olivového oleje, za pár minut vycesat a po dvou aplikacích cista hlavička.

pinicka
autor
5. dub 2017

@kstablova já to právě mermomocí nechci ani vytrhávat,přijde mi to hrozné,pak je tam malinké holé místečko ☹

kstablova
5. dub 2017

@pinicka no právě, to jde pak ven i s kořínky a aby tam nezůstala lysinka. ..

clementina
5. dub 2017

U nás na odstranění pomohl olivový olej (slunečnicový ne), ale za čas se stroupky vrátily. Pak jsme vyzkoušeli i ABCDerm od Biodermy, ale úplně nejlepší a hlavně trvalý efekt měl Excipial

leovalucie
14. bře 2020

Dobrý den maminky mohu se zeptat mám 8 letoun holčičku a dělají se ji ve vlasech strupy a ma lupy skousime veškeré šampony a nic nepomáhá můžete mi někdo poradit a čím to je prosím děkuji

mitacova123
12. lis 2023

Dobrý večer chtěla bych se zeptat má cera které jsou tři roky udělali jsem nám bolacky ve hlavičce takové jakoby hnisave které znich stávají steupi a odlupuji se ..nikdy jsme to neměli ..