Chtěla bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s streptokokem v oku. Mám 4 měs. chlapečka a už od narození má problémy s očičkama, 2 x mu proplachovali kanálky a teď mu udělali stěr s očička a objevili mu tam streptokoka, který by údajně měl být snadno zničitelný obyčejnýma antibiotikama, ale bohužel se to nepodařilo a dr. na očním od toho dala ruce pryč, že je třeba hledat problém jinde. ☹ Měli jste někdo takový problémy? Prosím poraďte
dr. mu udělala stěr poprvé, to se tam neobjevilo nic, dala mu antibiotika, jenomže mu to vůbec nepomohlo, tak udělala stěr znovu a prý tam je streptokok, ale že když mu ty antibiotika nepomohly tak neví co s tím, že si mám zajít k pediatrovi a tam se domluvit, co dál jestli nasadit celkovou léčbu atd. No v podstatě od toho dala oční lékařka ruce pryč a já nevím co si o tom mám myslet. Z očička mu pořád teče hnis, už jsem z toho docela zoufalá ☹
to je mi líto, snad něco vymyslí pediatr a někam vás pošle, aby to dali do pořádku, ale stejně si myslím, že by to očař neměl nechat, pokud to není v pořádku a především, protože je to oko, určitě o tom ví víc než pediatr
dobrý večer, viem- že ste to písala veľmi dávno, my máme tiež tento problém od narodenia malej hnisajú očká, niekoľkokrát jej očná lekárka prepich. slz.kanál. , nič nepomohlo , zobrali jej výter má tam streptokoka, teraz už máme 2 roky , stále sa to opakuje, čo jej berú výter stále tam je , opkovane jej dávajú antibiot. , nič nepomáha , prosím som veľmi nešťastná , pomôžte - či vám to už prešlo, neviem kam ísť posielajú ma od jedného lekára k druhému....
Dobry den, mate nekdo zkusenosti se streptokokem v ocich miminka? Uz v porodnici jsme kapali septonex, doma jsme presli na ocu flash, protoze septonex se nema pouzivat u hnisavych stavu. Kdyz nic nepomahalo, zasli jsme k ocni lekarce (malemu byly teprve tri tydny). Malemu proplachovala kanalky a nasadila floxal. Po tydnu bez vetsich znamek zlepseni mu znovu proplachly kanalky, vzaly ster a pokracovali jsme ve floxalu. Dle vysledku steru byl v ocich zlaty stafylokok, dostali jsme tobradex a po dalsich dvou tydnech tobrex. Pask jsme meli kapat uz jen ocu flash. Hnisani se ale vratilo, lekarka nam vzala ster a nasadila kanamycin. Ve vysledcich byla nakaza streptokokem. Mame dokapat lahvicku a prijit pro dalsi. Malemu budu tri mesice a uz mame 6. kapky s antibiotiky. Necekala bych, ze zabijeme jednu potvoru a druha se zjevi,... 😒 Osvedcila se nekomu treba homeopaticla lecba? Budu rada, kdyz se se mnou podelite omsve zkusenosti s hnisanim ocicek u miminek... Diky
ahoj, moje kamarádka má syna, který ho měl, narodil se po termínu a už měl zelenou plodovou vodu, taky chodili pořád na oční, střídali jedny kapky za druhé a na každé dopláceli kolem 200 Kč, když nic nepomáhalo, udělal MUDr. stěr, vyšel z toho streptokok, pak nasadil antibiotika a ty hned zabraly, jen ho nesměli fotit s bleskem, problému se zbavili, když malému bylo 2,5 měsíce, nechápu, že ten stěr neudělal hned, když nezabraly první nebo druhé kapky,
když to u vás ty antibiotika nezničily, není to něco jiného?