Prosím o tipy, co dáváte k jídlu školkovým dětem při nemoci? (Horečka,atp.) Vaříte nějaké lehčí, výživnější, šetrnější jídla?
Děkuji
Polívky konkrétně vývary... nic jiného mi při nemoci nejí...
Jídlo moc neřeším, důležité je hlídat příjem tekutin. Takže občas se podaří třeba vyloženě čistý vývar s tím, že tam nesmí být ani kousek čehokoli.
ja myslim, ze vsichni vime, jaka jidla by pri nemoci deti mely jist... a realita? jsem rada, ze hlavne pije a kdyz si nahodou rekne o nejake jidlo, tak mu ho dam... i kdyz je to zrovna nezdrave, ale proste aspon neco sni, lepsi nez nic...
Kapsičky, když si řekne o řízek nebo rajskou, tak už je skoro zdravý 😂
Při horečce? Kofolu s Paralenem a občas do něj dostanu i kousek suchyho rohliku nebo jablka...
Jí mizerně, i když je mu dobře, ale mám vyzkoušený, že když mu není dobře, odmítá maso (jako i libové kureci) a ji jen "suchý sacharidy ".
@ester_ka na co maj chuť. Většinou třeba vývar nebo krupicovou kaši. Naštěstí moc nemocní nebyli a když už, tak stejně moc nejedí, když je jim blbě. Hlídám hlavně pití. Kluk když měl nějakou dvou denní nebo třídenní horečku, tak to ve 4 letech prostě prospal a když se vzbudil, tak něco snědl - cokoli (hladovej žrout to je od malička) a spal dál