Strava při nemoci. Co dáváte školkovým dětem?

ester_ka
12. kvě 2022

Prosím o tipy, co dáváte k jídlu školkovým dětem při nemoci? (Horečka,atp.) Vaříte nějaké lehčí, výživnější, šetrnější jídla?
Děkuji

konidana
12. kvě 2022

@ester_ka na co maj chuť. Většinou třeba vývar nebo krupicovou kaši. Naštěstí moc nemocní nebyli a když už, tak stejně moc nejedí, když je jim blbě. Hlídám hlavně pití. Kluk když měl nějakou dvou denní nebo třídenní horečku, tak to ve 4 letech prostě prospal a když se vzbudil, tak něco snědl - cokoli (hladovej žrout to je od malička) a spal dál

gracinka7
12. kvě 2022

@ester_ka při nemoci jsem ráda, když vůbec něco sní

areh
12. kvě 2022

@ester_ka mám to stejně jako v komentářích předemnou. Záleží co je "při nemoci". V horečkách nikdo moc nejí, takže mám připravený vývar, když je líp tak spíš oblíbená jídla, která vím že sní. Ale žádné guláše, na to stejně nikdo chuť nemá a když jo, tak už není nemocnej 🙂

veruuu_kubesovic
12. kvě 2022

Polívky konkrétně vývary... nic jiného mi při nemoci nejí...

tahejhula
12. kvě 2022

Jídlo moc neřeším, důležité je hlídat příjem tekutin. Takže občas se podaří třeba vyloženě čistý vývar s tím, že tam nesmí být ani kousek čehokoli.

lenulen
12. kvě 2022

@ester_ka vzdy vyvar, ze zacatku spis vodu s trochou mrkve, pozdeji hustsi s nudlemi 🙂 presnidavky, banany, piskoty.

lida9
12. kvě 2022

ja myslim, ze vsichni vime, jaka jidla by pri nemoci deti mely jist... a realita? jsem rada, ze hlavne pije a kdyz si nahodou rekne o nejake jidlo, tak mu ho dam... i kdyz je to zrovna nezdrave, ale proste aspon neco sni, lepsi nez nic...

cuuza
12. kvě 2022

Kapsičky, když si řekne o řízek nebo rajskou, tak už je skoro zdravý 😂

cilkat
13. kvě 2022

Při horečce? Kofolu s Paralenem a občas do něj dostanu i kousek suchyho rohliku nebo jablka...
Jí mizerně, i když je mu dobře, ale mám vyzkoušený, že když mu není dobře, odmítá maso (jako i libové kureci) a ji jen "suchý sacharidy ".