Ahojky.Jdu si pro radu,syn 4 roky má nějakou dobu takovou zvláštní stolici,kdy kaká doslova měkké(někdy skoro až řídší) placaté hovínka(velikostně tak jako dvacetikoruna).Myslím si,že je to z důvodu toho,že měl tento rok tak 3x antibiotika a pokaždé na 1-2 týdny.Navíc pořád má vždy všechno u zadečku a dost často má umazané spodní prádlo.Probiotika jsem dávala,ale bohužel to nejspíš nepomáhá, máte někdo podobnou zkušenost?K doktorce určitě zajdeme.Předem moc děkuji
@1pomnenka právě že mladší dcera má proti němu stolici jak banán (omlouvám se za to přirovnání) a dřív to měl takhle taky,ale od jisté doby to má prostě takhle jak jsem psala v úvodu,ale říkám si,jestli to není třeba i ze sladkostí taková stolice, protože babičky pořád něco na tajňáka podstrkují a já pak řeším od rána do večera umazané spodní prádlo 🙈
A jak smrdí? Jestli kysele, tak tomu může ta přemíra cukru nebo ovoce pomáhat.
Zkusila bych ho krmit kysaným zelím, probiotika jsou oproti zelí slabá. Syn měl velké problémy s trávením a zelí u něj fungovalo zázračně. Jen pozor, musí být bez konzervantů a nepasterizované, jíst syrové.
Stolice má být právě ve tvaru toho banánu, jak píšeš. https://pediatricsurgery.stanford.edu/Condition...
@slunea děkuji za radu, vyzkouším ☺️
Není zač, snad to pomůže. Taky se může stát, že se rozjede nějaká potravinová intolerance/alergie, obzvlášť, pokud k tomu jsou nějaké dědičné předpoklady (třeba pylová alergie, ekzém u rodiče). Ale to snad nebude váš případ. To by v té stolici byly hleny nebo by se objevil ekzém.
Nevím, co se ti nezdá, když chodí každý den. Nejzdravější stolice je ,,kravinec" a ne pevné ho...ko.