Stolice u 4letého dítěte. Máte zkušenost?

6. srp 2024

Ahojky.Jdu si pro radu,syn 4 roky má nějakou dobu takovou zvláštní stolici,kdy kaká doslova měkké(někdy skoro až řídší) placaté hovínka(velikostně tak jako dvacetikoruna).Myslím si,že je to z důvodu toho,že měl tento rok tak 3x antibiotika a pokaždé na 1-2 týdny.Navíc pořád má vždy všechno u zadečku a dost často má umazané spodní prádlo.Probiotika jsem dávala,ale bohužel to nejspíš nepomáhá, máte někdo podobnou zkušenost?K doktorce určitě zajdeme.Předem moc děkuji

1pomnenka
7. srp 2024

Nevím, co se ti nezdá, když chodí každý den. Nejzdravější stolice je ,,kravinec" a ne pevné ho...ko.

autor
7. srp 2024

@1pomnenka právě že mladší dcera má proti němu stolici jak banán (omlouvám se za to přirovnání) a dřív to měl takhle taky,ale od jisté doby to má prostě takhle jak jsem psala v úvodu,ale říkám si,jestli to není třeba i ze sladkostí taková stolice, protože babičky pořád něco na tajňáka podstrkují a já pak řeším od rána do večera umazané spodní prádlo 🙈

slunea
7. srp 2024

A jak smrdí? Jestli kysele, tak tomu může ta přemíra cukru nebo ovoce pomáhat.
Zkusila bych ho krmit kysaným zelím, probiotika jsou oproti zelí slabá. Syn měl velké problémy s trávením a zelí u něj fungovalo zázračně. Jen pozor, musí být bez konzervantů a nepasterizované, jíst syrové.
Stolice má být právě ve tvaru toho banánu, jak píšeš. https://pediatricsurgery.stanford.edu/Condition...

autor
7. srp 2024

@slunea děkuji za radu, vyzkouším ☺️

slunea
7. srp 2024

Není zač, snad to pomůže. Taky se může stát, že se rozjede nějaká potravinová intolerance/alergie, obzvlášť, pokud k tomu jsou nějaké dědičné předpoklady (třeba pylová alergie, ekzém u rodiče). Ale to snad nebude váš případ. To by v té stolici byly hleny nebo by se objevil ekzém.