Krásné dopoledne,
mám jednoduchou otázku, jaká frekvence nemocí u mladšího dítěte by pro vás byla signálem k tomu, abyste stáhli ze školky starší dítě? Právě teď to řeším a nevím, jestli jen nejsem přecitlivělá a jen nepřeháním.
Děkuji za reakce
a myslíš, že to souvisí se školkou? to by byli nemocní oba se stejnou nemocí....to bych ho asi ve skolce nechala
Měla jsem to stejné... Podle mně to je taková klasika, kterou si dítě prostě musí projít...Teďka už je to třetí rok školky (druhý v soukromé) a jsou v pohodě zdravé obě... Zase si to mladší "dbude" ty školkové nemoce tedka a až nastoupí samo do školky, tak už nebude tak ohrožené...
@elu starší přinesl rýmu, přes víkend dobrý, malý měl z toho zánět středního ucha. Pak měl velký angínu a teď ji má malý. Malý má letos už 5. atb, tak jsem z toho už celkem vybzíkaná.
Malý má problémy s imunitou, takže chytne všechno a v mnohem horší podobě.
Starší měl u angíny horečky do 38,8°, mladší měl 3 dny nad 39,5°, atb mu zabíraly déle a měl až 40,1°. Bojím se, aby to nějak neodnesl.
taky si myslím, co anetka, vim, ze je to narocne, kdyz jsou deti furt nemocne....ale jestli ma malý oslabenou imunitu, cekalo by ho to v té školce taky, takhle si to odbude a pak bude odolnější...i když těch antibiotik je už fak hodně, co vam na to rekl vas pediatr, doporučil nějaká opatření?
i když takhle mě se to kecá....ma ted druhé mimi, týden staré a už na něm vidím všechny nemoci světa, trochu se loupe a ja už vidím nemoc motýlích křídel, ma ochablý ustní koutek a jáuž vidím DMO, takže, kdybych byla na tvém místě, tak bych taky plašila
@elu nejsem si jistá, že půjde do školky. Nejdřív ve 4 letech.
Mně ani nejde o náročnost, spíš o to, aby ho to nepoškodilo. Jak opakované horečky, tak i to množství léků. Přece jen se imunita vyvíjí do 3 let, tak to pak může být jinak.
Imunolog není ze školky nadšený a doktorka to neřeší. Není nadšená, že nás vidí, ale chápe, že je potřeba i sociální rozvoj.
Tak u nás to je vyřešené. Doktorka doporučila stáhnout staršího syna minimálně do Vánoc. Po angíně měl další náběh na zánět středního ucha, naštěstí jsem to odhalila včas, ale i k tomu měl opět horečky nad 39°. Teď má "jen" rýmu a kašel, ale stejně to je víc jak 2 měsíce nemocí.
Já jsem ted nechala kluka doma měsíc, takže bych ho do školky poslala ať si ji užije dokud je ještě zdravej
@verena to nebude, on má horečky jen k něčemu - angína, zánět středního ucha...
@maudn a nechala bys mladšího, aby to zase odnesl? S každou další nemocí se z toho hrabe hůř a déle... Bohužel to není jen o starším.
Ono to je o tom, že je týden ve školce, a pak jsme měsíc doma, protože ho pak nemá kdo vodit (domů, tam by to zvládal muž), takže sedíme doma na zadku. Pokud nepůjde do školky, tak můžeme aspoň ven a za kamarády.
Taky bych nestahovala ze školky, jen to odsunete, prý druhé děti si to odmarodí drive a nemarodí už tolik třeba ve škole.
Jinak ATB rozjíždí začarovaný kruh marodění, zkuste nějak posílit imunitu, nám pomohla tradiční čínská medicína.
@hojda jelikož je nemocný od září bez pauzy, tak mu chci dopřát ten luxus, aby byl třeba týden zdravý a mohl ven.
Hlavně on nemá správně vybudovanou imunitu, tak se podle mě moc nepromořuje... Pokud budeme chodit mezi lidi, tak bude potkávat normální koncentraci "bacilů" a to je podle mě přínosnější.
Starší půjde, ale až na jaře.
@billi Je to těžké rozhodování. Starší nastoupila do školy ve 3 letech, mladší měla rok. Do listopadu to bylo celkem v klidu, pak donesla starší neštovice, dostala je mladší a už to jelo. neštovice společně s angínou a zánětem ucha a následně další 3 záněty ucha. Naštěstí pak přišlo jaro a už to bylo lepší. co hodně pomohlo u nás, tak bezmléčná dieta. Skrytá alergie na mléko způsobuje opakované záněty uší, od chvíle, kdy byla na dietě, už neměla zánět ucha, i když rýmu měla. Ještě jí dětská udělala test na imunitu,zjistila snížené hodnoty dostala ribomunyl, ten nevím, jak moc pomohl. Další rok už proběhl dobře.
Souhlasím, že ve vašem případě to "odmarodění" moc význam nemá, potřebuje si imunitu posílit a ne ji neustále oslabovat dalšími nemocemi. na té imunologii vám něco dali? Pokud jste pořád doma, i když je starší zdravý, tak bych se na to přes zimu vykašlala a začla se školkou na jaře, kdy už těch nemocí bude míň.
@billi Koukám, už jste to pořešili... já bych to za sebe nedělala, protože naše děti školku a kolektiv milují. I když se jim doma maximálně věnuji. Jsou extraverti, touží po velké společnosti, doma přežívají, jen když přijde návštěva.
U nás byly všechny děti mezi 1. - 2. rokem často nemocné, přisuzuji to tomu, že do roka byly kojené a potom teprve se u nich začala vytvářet imunita.
Spíše bych nasadila podpůrné prostředky (i když strašně lezou do peněz), typu kolostrum, multiimun... u nás to hodně pomáhá. Ale fakt to stojí majlant, dávám jen v době, kdy děti "nesmí onemocnět".
@betelgeuzz na imunologii dostal Imunor a jezdili jsme na injekce.
@veruska007 když ho nechám doma, tak to pro něj bude lepší. Budou zdraví a můžeme mezi děti do menších kolektivů.
Podpůrné prostředky používáme od loňska.
@hojda nechci ho odhlašovat, jen počkám po horách a pak půjde.
já bych se snažila cíleě podpořit imunitu mladšího a i toho staršího. Buď homeopatika, nebo kolostrum, případně i nějaké zelené potraviny (mladý ječmen apod.)
takže jsou tedy nemocní oba?, kdyby to bylo každý mesíc, a byli by oba na hromadě, tak bych o tom uvažovala