Ahojky malá má neštovice- ještě nechodí do školky, starší nešovice nemá a do školky chodí, takže pravděpodobnost, že je dostane i Honzík je veliká, normálně chodí do školky a přestane až se nějaký ten pupínek objeví, to jsem si tak myslela, jenže kamarádka, mi řekla, že by si ho nechala měsíc doma ( 14 dní ink. doba a 14 dní s pupínkama), což mě přijde jako kravina, má strach,aby to nedostala její holčička, která chodí s Honzíčkem do školky a pak na jejich asi 8m miminko...
...já jsem si to teď docela načetla, protože dcerka byla ve čtvrtek ve styku s holčičkou, které v sobotu naskákaly neštovice. Moje dcera navíc v neděli dobrala ATB na močák, tak mám spíš strach, aby ty neštovice neměly horší průběh, pokud se nakazila, ale asi to půjdeme ještě pojistit 😀
Takže dítě je prý nakažlivé asi 2-3 dny před vysypáním pupínků a od vysypání asi 10 dní, s tím, že platí, že je nakažlivé do té doby, než se na posledním pupínku udělá stroupek, nakažlivá je totiž i ta tekutina z pupínků.
Moje máma dělá ve školce a říkala, že děti bývají doma 14 dní, měsíc určitě ne.
@malinovastava ono to tak prakticky je, ale nedodržuje se to, protože to by v karanténě po inkubační dobu až 21 dní museli být všichni z domácnosti, kteří je ještě neměli..
díky za příspěvky
Zrovna u neštovic se to moc neřeší,je to řetězová reakce,infekční jsou děti dřív než se to na nich projeví. Bohužel když dítě chodí do školky,musí se s tím počítat. Můj je chytil až třetí rok, ve třetí vlně, předtím ne. Od staršího za 14 dní mladší. Jsem ráda že to mají za sebou. Když má někdo doma mimino,tak ať staršího do školky nedává, když se bojí nemocí. Děti nosí domů kde co.
Neštovice jsou běžná dětská nemoc,dvě děti měly,dvě ještě ne. Nemyslím si,že je to důvod nedávat malého do školky,když se u něj nic neprojevilo. Byli jsme s neštovicema doma tři týdny,ale kluci to měli fakt fest,úplně všude p těle i v puse. Ale myslím si,že je lepší dostat je jako dítě,než pak jako puberťák nebo dospělý a mít problémy,děti to snášejí líp...
Ja osobne bych si nechala syna doma!
Já bych taky v tomto případě syna do školky nedávala.
Ja bych to neresila. Syn byl ve styku s neteri. Oba byli u mých rodičů a nestovice měla nakonec jen neteř a syn ani synovec ne. To by mohl být preventivně doma stále. Ve školce jsou nestovice každou chvilku a spousta dalšího - např. spala.
Mně to přijde sobecké. Když by měla jedna dcera neštovice, druhou bych do školky v žádném případě neposlala.
Sobecké mi to nepřijde, ale taky bych si ho nechala doma...už jen z důvodů že do školky chodí nemocné děti sobeckých rodičů, jak tady to někdo nazval!!! Takže je veliká šance že pokud malý k neštovicím chytne i něco jiného...nebude to úplně easy, ale vůbec nemusí neštovice chytit... Můj malý měl v 6 měsících, nechapu odkud...holky nic
Čím dřív se neštovice odbydou tím lépe, ne nadarmo se dělají schůzky u nemocných🙂
@lajla kolikrát vede maminka chrchlající dítě do školky a na chodbě se baví s jinou a říká, jak by se z něj doma zbláznila a dokud nemá teplotu, do školky chodit bude... Já nechávám děti doma kdykoliv mají nějaký problém, fakt mi přijde sobecké schválně nakazit jiné děti... Venku je tedka krásně, konečně můžou běhat venku a pak epidemie neštovic a mají všichni smůlu... To je to samý jako dát do školky dítě co má vši - taky jsem takové zažila... doufali že jim to projde a pak plná třída vší.
@anetka1701 své děti nechávám doma při každém nachlazení, posílat do školky nemocné je velmi sobecké.. Ale u neštovic to vidím jinak, můj názor... Teda zatím jsem nepotkala nikoho komu by vadilo, kdyby je dítě chytlo..asi jsme z jiné planety?
Srovnávat neštovice a vsi mi přijde ujete.. Sorry🙂
@anetka1701 zase má začít pršet.. Lepší si je odmarodit teď, a být happy že je imunní...než se stresovat že je chytne někdy jindy..jooo...před dovcou by se to moc nehodilo
Každý si to ale musí srovnat sám se sebou
@lajla tak třeba moje děti chytli neštovice ve školce. Maminka měla doma nemocného školáka, školkáče do školky posílala. Přinesla to první druhý týden července, 14dní na to jsme měli celá rodina zaplacenou dovolenou za 60tisíc. Chutovka veliká, naštěstí se dalo s cestovkou rozumně domluvit, ale my celé prázdniny v zadeli a na dovču jsme taky nejeli. Kdyby mi ta maminka přišla pod ruku, zakroutím jí krkem (a nebyli jsme jediní kdo rušili dovču a metali atomovky).
Zazila jsem maminu, co neresila molusky.. jako ze kdyz to prislo, tak to samo odejde.. namlatila bych Ji za to. Prali jsme se snad rok vsichni nakazeni ve skolce! Neprijde mi to fer..nekdo muze oponovat, ze to neni stejny pripad..ale princip je stejny..dle me
@anetka1701 já jsem benevolentní pouze e těch neštovic, je to potřebná dětská nemoc a školka je nejvyšší věk kdy prodělat...souhlasit nemusíte
Vždy visí lístek že jsou neštovice, vybrat si můžete zda chodit či ne..
Když se ve školce objeví že jsou...nechavate všechny děti doma ? Do školky nikdo nechodí? Protože pouze tak můžete zajistit že se nikdo nenakazi... Takže by prakticky do školky nechodil nikdy nikdo, protože vždy se nějaká nemoc objeví...a případ zakladatelky, že doma mají a další dítě možná... No...jasné s neštovicemi doma to bez debat ale řešit to dopředu je dle mě zbytečné
Za mě je tedy horší poslat do školky dítě s kýcháním a čekat co se z toho vyvine a vědomě ohrožovat další... Sahnete si holky do svědomí...
Ad dovolená... Nám odpadly kvůli nemocem super mámin co deti posílají do školky nemocné...už tři...jedna dokonce za 150 tisíc. A co nadelate? Nic...
Já dokážu pochopit že matky posílají děti nemocné, holt třeba nemají hlídání, potřebují pracovat atd...ale já to nedělám kvůli zdraví mých dětí, ostatní jsou mi...takže vlastně chráním i je, srdce a ledviny mých dětí jsou mi důležitější než pár peněz navíc...
Vši a molusky opravdu nelze srovnávat, léčba je jiná, drahá, dlouhodobá a ohrožující...neštovice jsou fakt nesrovnatelne, principy se můžou podobat ale to u x věci ale stejně každá potřebuje individuální posouzení
Měla jsem neštovice, když jsem chodila do školky. Měla jsem jen pár pupínků, trochu to svědilo, ale vcelku mi nic moc nebylo. Ode mě je chytil můj o 12 let starší brácha. Celý svaťák před maturitou proležel s horečkami přes 40, byl úplně hotový, dost hrozný průběh. Takže po této zkušenosti si přeju, aby si náš malý rozhodně odbyl neštovice v dětském věku - v dospělosti je to potom síla...
Ano, pořád dokola. Jakmile jsme se zbavili jedné várky, naskočila druhá. Trvalo to opravdu rok.
Já si tedy vybavím několik důvodů, proč ostatní neštovice nechtějí zrovna chytit... a že ve školce visí papírek - tady u toho chlapečka těžko, když je ještě nemá propuklé... za mě by měl zůstat doma. Zvlášť, když stejně je doma maminka se sestřičkou, není to tedy o tom, že maminka by musela brát dovolenou z práce apod.
K moluskám - sestřenice dcera je má již dva roky. Byli i na seškrabávání pod narkozou (má jich desítky), zkusili snad vše... stále bojují a stále marně...
u nás zabraly homeopatika, dcera měla jen 4 molusky, ale měla je taky strašně dlouho...
Mě by zajímalo jen i z té druhé stránky...kdyby oba rodiče neprodělali neštovice... Zda by oba zůstali preventivně i s dětmi doma🙂 určité ne...ani by to nešlo.. Stejný princip.. Jak se tady vesele mele..
ja bych byla rada, ze je syn chytne -hlavne pres jaro, zimu nebo podzim a ze to budeme mit odbyte -akorat je ve skolce se starsi skupinou, ktera nestovice prodelala uz loni, skoda, no 🙂)))
Syn mel neštovice prvni, s dcerou jsem normálne chodila mezi deti, dokud se ji neobjevil prvni pupínek (14 dni). Ono predstava, ze bych ji držela doma 14-21 dni, kdy je inkubacni doba a pak dalsich 10 dni kdy by marodila... Ja se ale setkavam s nazorem, ze maminky chtějí mit u svych skolkovych deti neštovice odbyte...
Neštovice jsou infekční onemocnění a pokud se v rodině vyskytnou nemělo by ani druhé dítě chodit do kolektivu,informujte se u pediatra.