Zdravím maminky.Prosím vás já už si nevím rady...Syn co začal chodit od 3 let do školky je stále nemocný,hlavně přes podzim a zimu.Před rokem prodělal zápal plic.Tady kde ted bydlíme od dubna a navštěvuje jinou školku blízko bydliště,je to ještě horší jak v té staré školce.Před týdnem byl dva týdny nemocný...bral antibiotika.Po kontrole řekla paní doktorka že už může jít do školky.Byl zdravý...Po týdnu co odchodil je zas nemocný...Rodiče tam odvádějí i děti kterým třeba tečou snople a nikdo to neřeší,nepříjde mi to fér vůči ostatním dětem.Budeme to řešit další týden na alergologii a imunologii.A máme pouvažovat nad ozdravným pobytem...Chtěla jsem se zeptat je v předškolním věku má 5 let.Má to už povinné.Má smysl to nějak řešit se školkou?Nebo nemá?Má tu nějaká maminka zkušenost?Doktorka říkala že to smysl nemá,tak vážně nevím....☹ Za jakoukoliv radu a nebo zkušenost budu ráda.
@anickaaa28 u nás to samé dcery a jedna předškolní stále nemocné..... chvíli do školky 3-4dny max týden a pak dva týdny doma....
S rymou do školky j nás můžou dokud není zelená.... já je tam dávám ale když vidím ze mají plný nos... a hodne v dutinách a kaslou tak
Jsou doma protože třeba minuly týden jsme skončili na pohotovosti kde dceri pichali ucho...
Takže ve školce má nasivin ale taky tam skoro není....
Zkusila bych colostrum, pravidelné návštěvy sauny, otužování. A bezva je každoroční moře.
@baris No tak uvidíme tím pádem další týden.Co a jak na alergologii a imunologii.Dělám rekvalifikační kurz...takže je to těžké když nemám hlídání a dcera má 11 let,měla bych strach je nechat samotné doma.Ale děkuji všem vidím že nejsem jediná kdo to tak má.Uvidíme teda.Byl nám doporučený i ozdravný pobyt máme se rozmyslet do dalšího týdne
,a podle vyšetření se uvidí co bude dál.Moc děkuji 🙂
Zkuste i solnou jeskyni, nam hodne pomaha, musim zatukat, ale zatim nebyla mala vazneji nemocna, 2x nebo 3x lehounce nachlazena...
@bylinka36 Dobře moc děkuji za radu 🙂
@anickaaa28 my jezdíme každý rok k moři i na hory .... ale proste ve školce jsou nemocný....
ozdravná pobyt bych asi zkusila ale nejdřív bych si zjistila prostředí kde budete...
Držte se! A neboj nejste v tom sami 😉
@shine2015 Děkuji moc 🙂 Zkusíme a uvidíme,po vyšetření.
Určitě doporučuji ORL vyšetření.... jestli nema zvětšenou nosní mandli. Ta dokaze nadelat paseku. Drzim palce.
Máme to podobně naštěstí nekončí na antibiotikách. První rok byla do prosince ve školce 8 * teď už se to lepší a jedem kolečko 14 dnů školka a pak týden řádná rýma kašel. Zkusím říct Dr ó zadanou na ORL. Jinak alergologie má ok. Jeden čas brala imunoglukan, ale nepřišlo mi, že by nějak pomohl. Přišlo mi že se vše trochu zlepšilo , když jsme začali chodit plavat.
@anickaaa28 já tě chápu. Taky látám hlídání jak se jen dá. Většinou mám OČRku já, ale když za měsíc jsou nemocné znovu, tak si bere pár dní manžel dovolenou, pak ukecám dědu, aby si vzal homeoffice, když je nejhůř, tak hlídá i moje babička a tak se to pořád lepí.
Nosní mandli má starší dcera už cca 5 let pryč a žádné zlepšení nenastalo. Naopak - přestala dýchat nosem a dýchá jenom pusou 😠 a nepomáhá nic.
Moře - je fajn, vždy to pomůže tak na půl roku. Ale i to se počítá 🙂 Jen ne vždy se nám podaří našetřit na dovolenou u moře.
Bazén - u nás pasé. Obě dvě mají atopický ekzém, takže více škody než užitku.
Imunoglukan - je spíše podpůrná berlička pro dobrý pocit. Holky měly cca 3x Imunor a 2x autoimunitní kapky - jim dělané přímo na míru.
@baris Uvidíme,jak bude vše po vyšetření no :/ Ale je mi ho líto bobka...neustále doma :( Školku má rád těší se tam a nemůže no...
@anickaaa28 a můžeš s ním zůstat doma nebo chodíš do práce? Pokud chodíš do práce, tak asi jiná možnost než školka není. Je povinný poslední rok školky. Takže pokud jde po prázdninách do školy - měl by chodit do školky.
Co se týče nemocnosti. U nás se to začalo mírně zlepšovat až okolo 8 let 😝 Holky chodí na imunologii - berou skoro každý podzim kapky na imunitu, 2x jim dělali autoimunitní kapky .... Ale hlavně si myslím, že je to tím, že děti na ZŠ se už naučili smrkat do kapesníku a dávat si ruku před pusu, když kašlou 😝
Co se týče školky - rýma až tak výrazná nemoc, není aby dítě muselo zůstat doma. Taky jsem dávala holky s rýmou do školky (a teď do školy), protože to bych rovnou mohla dát výpověď v práci a být s nimi nonstop doma. Třeba po zánětu průdušek - i po 14-ti denním léčení a potvrzení od Dr, že jsou zdravé, tak kašlou ještě další 3 týdny.
Jinak Dr mi řekl, že u většiny dětí se to zlepší okolo 4 roku (po prvním roce ve školce), další mylník je okolo 8 let a pak puberta. Já doufám, že se to zlepší dříve než v pubertě, protože i teď mají 4x do roka angínu a nespočet viróz, včetně těch střevních.