Zdravím, naše malá 10m má už asi tři týdny vyrážku. Dostala od doktorky mastičky, dáváme teď fucidin a pevaryl a ještě jsme dostali fucidin H (tam jsou kortikoidy). Jo a ještě fenistil kapky. Podle mě se to ale nejlepší. Podle výsledků ze stěru měla zvýšenou hodnotu nějaké stafylokokové infekce-zanetu kůže. Prvně by mě teda zajímalo, kde k tomu přišla... A jak se něco takového léčí. Nemá žádné teploty, jen na zádech a rukách a v hlavě kolem uší prostě vyrážka. A děsně jí to svědí, usíná i hodinu, než se udrbe... Nikdy jsme já ani manžel ani první dítě nic podobného neměli, fakt netuším, co s tím...
Doporučení bylo ještě pokud možno nekoupat, jen zadeček opláchnout vodou..
@pavlinajur děkuji, u nás to není taková hrůza, teda dcera to od té doby neměla, takže dobré. U nás to nebyly ani puchýřky, ale taková suchá strupovita kůže... Tehdy ten fucidin pomohl a od té doby dobré. Celkově má sušší pokožku, takže promazavam...
Ja nachytala stafylokoka v porodnici po prvnim porodu (cs). Je to otres. Je to bakterie, udrzi se vsude... Takze plati - prat vse, s cim prijde do styku na 60 i vic, mne se osvedcil Sanytol na pradlo (pak ale pro dite dva cykly extra machani). Jinal fucidin H funguje, je to sice strasny koktejl, ale opravdu na stafylokoka plati jen silna zbran. Nepodcenit, jakmile to zmizi - objevi se znovu, kdyz je oslabena imunita.
@zuzka3112 Dobrý den moje dcera už ve 2. mes. dostala taky stafylokoka z ničeho nic se jí po celém těle začaly dělat škaredé puchýře, které rostly rychlostí blesku a praskaly, až s tím skončila v nemocnici na atb. Už se jí to vrátilo po čtvrté a doposud vždy zabraly jen atb. A taky nechápu kde k tomu přišla, u nás v rodině nikdy nic podobného nebylo. Jediné podle mě jak se toho zbavit je posílit imunitu aby si s tím tělíčko poradilo samo. Jakmile jsem začala přikrmovat hned jsem začala podávat kvalitní probiotika a speciální výtažek vitamínů ve formě ovocnozeleninové šťavy kterou ředím vodou a dávám ji to pít. A nyní se jí to opět vrátilo ale konečně se hoji bez podání atb. Nejedná se o produkty z lékáren začala jsem používat produkty které nejsou volně dostupné na internetu. Mám je na doporučení a zatím jsem spokojená.