Srůstající stydké pysky. Zkušenosti? Jak jste to masírovali?

28. led 2021

Dnes na roční prohlídce malé mi dr říkala, že jí srůstaji stydke pysky a mám masirovat třeba indulonou. Má s tím někdo zkušenost, ve středu mám volat na gynekologii. Jak ste to masirovali? Z čeho to vlastně je, můžu za to nějakou špatnou hygienou? Děkuji

jako_mala_holka
28. led 2021

Umyvam perlanem a vodou a promazu sem tam, třeba jednou denne, olejickem, doktorka se teda dívá při každé prohlídce už od narození

amazonkajanik
28. led 2021

Hele,neteř se s tím narodila,museli to nejprve řešit operativně,pomocí laseru,jelikož je měla úplně srostle k sobě . Pak se mazalo,aby se zabránilo opětovnému srůstání . Ale jak dlouho a čím,to už nevím,ono je to už skoro 16let nazpět ...

meronym
28. led 2021

Casto je to zpusobene nedostatecnou hygienou. Mne laktacni poradkyne poradila po koupani cistit vatovou tycinkou namocenou v detskem olejicku a hezky oddelovat. Tak to delam.

zuzroko
28. led 2021

Já se teď zas dozvěděla, že prý veškeré olejíčky na to jsou jak lepidlo. A pry stačí dostatečně umývat vodou a pokud se používá olej do koupele tak pak pořádně vysušit a omýt vodou. No je to těžké, každý říká něco jiného.

netopejr
28. led 2021

@zuzroko Olej ne. Dělají to jednorázové plinky - je v nich vetsinl teplo, chemie "na hojení " a ta za určitých podminek napomaha tomu srůstání.
Plus vlhcene ubrousky zase obsahují tu hojici latku...
Nejlepsi je umyvat casto vodou, olejicek klidne, nebo vhodná masticka, vetrat a taky latkove plinky, aspon treba na noc nebo kdyz jste doma, klidne v kombinaci s jednorázovkama, ale je to rozdil. Plus nejaka indiv.dispozice.
A urcite je vhodne pri koupani dobre umyt a rozevrit - od sebe tak, aby to nesrustalo.

nazka
28. led 2021

Při každém přebalování je pořádně protru. Byla s tím na operaci neteř z důvody slabší hygieny. Tak si na to dávám pozor. Nicméně jsem četla že stejně nejvíc to hrozí dětem, co začnou chodit samy na záchod. Zkus jemně protírat při každém prebaleni a snad to bude ok.

ajja87
28. led 2021

Mala na to taky trpěla, srustaly malé k velkým, jenže náš dřívější dr to moc neřešil, takže jsem spolehala na rady ostatních, kdy jsem po každém koupani projela vatovou tycinkou, z jedné strany vlhkou, pak otrela a ještě projela lehce namocenou v bepanthenu.

zrzeckas
28. led 2021

@netopejr nam to pliny nedelali, ale jak je sundala, tak zacal problem... Na hygienu dohlizim, kontroluju, pomaham, vysvetluju atd.... A stejne s tim bojujeme....

nazka
28. led 2021

@netopejr já používám plínky i vlhčené ubrousky a taky u žádné holky problém. Je to i geneticky. Známá se mohla přetrhnout a stejně s tím bojovaly

tynka9
28. led 2021

naše malá se se srostlými už narodila. Postupně se uvolňovaly samy, zbyl jen kousek, co už nějak nechtěl jít sám, tak se to řešilo na detské gyn. Byl to zákrok na chviličku. Malá sice řvala jak tur, ale myslím, že nejvíc kvůli tomu, jak jsme jí drželi.

aneta_v
29. led 2021

S hygienou to nemá nic společného, od narození jsem dceři projížděla pipinu vatovou tyčinkou a kontrolovala. Když jsem po druhém roce přestala kojit, tak se jí slepily. Vlhčené ubrousky nepoužívám. Oddělila to pediatrička normálně tahem, malá ani necekla. Měla tam jen blanku. Pak to teda měla trochu podrážděný, takže první čůrání jsme probrečely obě, ale pak už v pohodě. Mívají to i holčičky dávno bez plen nebo s látkovýma plenama, takže nevěřím, že to je jednorázovkama. Od té doby každý den po koupání oddaluju, ničim nemažu. Mladší dvouměsíční taky oddaluju každý den. Blbé je, že to člověk musí hlídat cca do 8 let 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Zkusila bych to trochu na sílu oddálit, jestli to povolí, klidně každý den kousíček.

autor
29. led 2021

@aneta_v já právě, když to oddalim, dirku tam má, nevim jak to má přesně vypadat a ani jsem nevěděla, že něco takového mám hlídat, ubrousky jsem poizivala jen v létě a to min , jinak perlan a vodu. Samozřejmě , když to oddalim, trochu to zcervena. Ve středu mám volat na gyndu

markkketa
29. led 2021

Řešila jsem s dcerou, když jí bylo 2,5. Na dětské gynekologii mi řekli, že je to způsobené tím, že takhle malé holčičky ještě nemají sekret a stačí, když se jim to párkrát zapaří, některé k tomu maji sklony. S lokálním umrtvením jí to doktorka rozdělila a pak jsme 2x denně promazávaly olejíčkem.

aneta_v
29. led 2021

Taky jsem nevěděla, jak to má vypadat, dcera při srůstu měla dírku velikosti většího hrášku, nebyla jsem si jistá, jestli zbytek není hráz 😆 Ale nebyla. Má to vypadat jako zmenšenina dospělé pipiny se všímvšudy. Taky jsem nevěděla, že se to má hlídat, naše původní pediatrička mě na to neupozornila, a tu novou asi nenapadlo, že nám to nikdo neřek 🤷🏻‍♀️ U mladší to kontroluje na každé návštěvě (možná taky kvůli starší). Na to, že existuje nějaká synechie, jsem přišla úplnou náhodou, už ani nevím jak.

aneta_v
29. led 2021

Jinak způsobené je to tím, že malé holčičky cca do 8 let netvoří pohlavní hormony (a tedy ani ten sekret, ten je u malých holčiček vždycky patologický). Některým se pak pysky slepí, většině ale ne. Studovala jsem hodně materiálů i zahraničních a v zahraničí se to zpravidla ani neřeší, pokud to nezpůsobuje problémy. Při problémech předepisují estrogenovou mast, po které se to rozlepí. U nás se nedoporučuje, protože má krátkodobé nežádoucí účinky (projeví se estrogen). Ta mast se používá na západě (ale třeba i v Rusku), tak těžko říct, proč se jí naši lékaři bojí 🤷🏻‍♀️ Nemyslím si, že by např. němečtí lékaři záměrně ubližovali dětem použitím estrogenové masti.