Spolknutí magnetických kuliček. Jak dlouho bude trvat rekonvalescence?

23. črc 2024

Vnučka spolykala asi 15 magnetických kuliček, měla velké bolesti, na rtg se ukázaly, tak ji brali na sál, na laparoskopii. Vše vytáhly, střeva se nazauzlovala, má atb.. Nemá prosím někdo zkušenost, jak dlouho bude trvat rekonvalescence? Mudr zatím moc neřekl. děkuji

sorboni30
23. črc 2024

No to je dobrý pruser.. 🙈 Lékaři snad řekli jak dlouho bude v léčbě ne? Většinou ATB bývají týden..ale po operaci se malá bude dávat dohromady 14 dní až 3 týdny. Záleží jaká je.Kazde dítě je jiné a jinak nese bolest, hojení atd

autor
23. črc 2024

@sorboni30 já zatím moc nevím, řekli, že to vypadá dobře. Průser, i když je zavčas vytáhly? Co hrozí?

sorboni30
23. črc 2024

No operace jako taková je průser v tom, že je to zásah do těla vůbec a už vůbec u malého dítěte. Rodiče musí příště víc hlídat a ochránit dítě před takovými věcmi.
Kdyby spolklo baterie nebo něco takového muže i umřít!
No teď už buďte v klidu, už jsou venku a vše bude v pořádku.
Příště ať ale ať rodiče dávají takové věci pryč z dosahu nebo sledují dítě. 15 kuliček je fakt hodně?!
To mělo dost času než to spapalo..

autor
23. črc 2024

@sorboni30 ve skoro 6 letech to nikdo nečekal....

miryp
23. črc 2024

Laparoskopická operace je šetrnější než operace, při níž se břicho otevírá. Mně laparoskopicky odebírali slepák a cystu na vaječníku a pátý den po operaci už jsem se cítila dobře. Rány mě nebolely za celou dobu vůbec (a to jsem fakt cíťa na bolest), jen mě tahaly stehy a bylo nepříjemné, jak bylo břicho nafouknuté. Držím palce, ať je malá brzy fit.

rozitta
23. črc 2024

Utekla hrobníkovi z lopaty!!!! Ještě že jste na to přišli zavčas! Kuličky se ve střevech různě propojí naskrz různými střevními kličkami a střeva se protrhají. To je ďáblova věc ty magnetické kuličky, pro děti naprosto nevhodné.

anonymous_ka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pavca1982
23. črc 2024

Mazec tohle.Nic víc k tomu nemám..🫣

sorboni30
23. črc 2024

@anonymous_ka no ten věk bych nečekala.. myslela jsem maličké..

fifinka2020
23. črc 2024

@sorboni30 proto když nám prarodiče podobnou hračku chtěli dát, odmítli jsme... člověk nikdy neví 🙈

gruyerre
23. črc 2024

To byly takové tyhle hodně malinké kuličky? No u šestileté bych to taky nečekala... kdyby spolkla jednu omylem, jako že ji žužlala v puse, ale 15? To musela udělat naschvál, trdýlko. Hlavně, že se operace povedla. Když já jsem byla na laparoskopické operaci (ale ne s kuličkama 😀 ), byla jsem po 48 hodinách už zase v plné síle. A děti se většinou zmátoří ještě rychleji, to bude dobré.

galatea_a
23. črc 2024

@gruyerre Třeba zkoušela, jestli jí to bude držet na jazyku, když jich dá pár na něj a pár pod něj... každopádně je to noční můra.

klokanka31
23. črc 2024

@sorboni30 Tak otázka jestli neuhlídali rodiče, nebo prarodiče...

eviicka
23. črc 2024

@klokanka31 neuhlídali... šestileté dítě se už obvykle nehlídá jako dvouleté... že to není dobrá věc pro žádný věk o tom žádná.

autor
23. črc 2024

tak ji prý operovali normálně, laparoskopie se prý u dětí nedělá .. vyndali jich skoro 20, je na JIP, má atb.. tak snad bude ok. Kuličky ty malé ze stavebnice a mají je doma. Proč je snědla zatím nevím...

sorboni30
23. črc 2024

Já jsem si právě myslela, že obyčejná operace. Laparoskopie se nedělá u těchto případů...nebo možná dělá, ale neslyšela jsem. Mamka pracovala na operačních sálech 19 let takže celkem mazec ty příběhy lidí co se děly..
20 Kuliček? Proboha to je mazec.. to je opica jedna!
Ještě, že je po operaci. Mohlo to dopadnout hůř.
Nebo teda, je na JIP tak ať se vše dá do pořádku. Držím moc palce.
Dejte vědět až půjde na obyč pokoj 🙏