Spolknutí gelu na WC ročním dítětem. Co dělat?

beditha
18. říj 2024

Ahoj holky, stalo se vám někdy, že roční dítě "ochutnalo" takovej ten gel na WC (WC razítko)? Ochutnalo znamená, že na to sáhla (oběma rukama) a olízla. Teď už spí. Pusu jsem se snažila vymýt, měla Sunar, mateřské mléko a vodu. Starší dcera byla taková klidnější a tyhle věci ji nějak nenapadaly🙈 Tak vůbec nevím, zda si dělat starosti nebo ne🤷🏼

melanitta
18. říj 2024

@beditha záleží kolik toho bylo, ale kdyby moc, tak už by to bylo asi poznat, pokud to bylo jen olíznutí a bylo umyto a vypláchnuto, tak by to mělo být ok. https://www.tis-cz.cz/index.php/informace-pro-v...

rayasisu
18. říj 2024

Myslím, že ano ... Můj syn ochutnal kde co... Vždycky jsem pozorovala, byla nervozni, ale naštěstí nikdy nic nebylo. Pokud jen sáhla a olizla, tak bych neřešila. Kdyby jakože kousla a kus snědla, tak bych asi zavolala na toxikologickou linku, ale u olíznutí si myslím, že je toho tak málo, že by to nemělo nic udělat.

angelchild
18. říj 2024

@beditha ja bych asi zkusila zavolat radsi na tu toxikologickou linku a poradit se u tohohle bych se asi bala. My mame ted uplne to same starsi nic nedala do pusy a divili jsme se, jak vsichni okolo si stezuji a druha nam to vynahrazuje za obe - neni den, kdy ji neco netahame z pusy a to nemluvim o tom, ze co vezme do pusy to rozkouse 😁 takze co vsechny hracky vydrzely po starsi, tak ted jsou na vsem otisky😁

hanka_12345
18. říj 2024

Ne ale muj koštoval Perwol

beditha
autor
18. říj 2024

@melanitta děkuju. To je moc dobrá tabulka. Zatím žádný zvracení. Tak snad to bude v klidu.

beditha
autor
18. říj 2024

@angelchild děkuju za odpověď. Já se koukla na tabulku (viz. výše) a prý je u těchto věcí nebezpečné zvracení a k tomu naštěstí nedošlo. Jinak ta naše druhá vydá tak za pět. Vůbec neznám takový torpédo. Taky jsem se divila, co všichni mají 😁

cherie24
18. říj 2024

@angelchild taky tak. 😃 Se starší nikdy nic a s mladší jsme volali na toxikologii už 3x. 🤦

rebe
18. říj 2024

Doporučuju uložit toxikologickou linku do mobilu. Během pár vteřin máš klid, stačí jeden hovor.

lenickakl
19. říj 2024

Synek taky kdysi jednou okostoval. Z papule mu tahla limetka, tak kouknu do wecka a trochu tam i vydloubnul. Uz je mu sedm, prezil bez nasledku.

pavca1982
19. říj 2024

To bude v pohodě 😉

andrea1312
19. říj 2024

Jak některé píšou a i ty že odchod bude za 1-2 roky. To máš v tom případě ještě dost času si našetřit od manžela bokem. To už si ale měla začít dělat dávno dávat si nějaké peníze stranou. Jsem ale také rozvedená a dva kluky. Nevěra to je jasný

malytlustyhroch
19. říj 2024

@andrea1312 jsi v jiny diskusi.