Spavé dítě, nechce jíst. Co s tím?

kloky1
9. lis 2019

Ahojky,
Opět si jdu pro radu. Synovi budou tento měsíc 2roky, poslední dobou moc nejí. Všeho jen pár lžiček a konec. Tedy se sladkým ho nemusím přemlouvat to by jedl furt. Ale normální pití, normální jídlo je nadlický úkol do něj dostat. Na to si už zvykám, ale co mě vrtá hlavou je teď to že furt spí. Jde spát po 8 večer a vstává před 7 ráno. Jde spát ve 12, a dokáže spát do nevím kdy. Včera jsem ho šla budit o půl 4.prijde mi celkové bez energie, furt by pil jen mliko. Což dokáže vypít mlika za den klidně 600ml.
Nevím co s ním.
Děkuji za rady 😉

veronikav31
9. lis 2019

Nemá energii proto tolik spí. Buď donutit jíst klasické jídlo a sladké mít za odměnu nebo prostě změnit vaření-jídelníček.Máme syna 1r a 8m a nespí tolik co Váš syn. Mlíko pije jaké?UM nebo klasické kravské? Ví o tom dětský doktor?

kloky1
autor
9. lis 2019

@veronikav31 on od mala hodně spí, kolik vám spí dítě? Pije kravské.

antilopkax
9. lis 2019

Syn byl něco podobného. Ten ale nejedl ani sladké a UM pil tak 300 ml denně (150 ml ráno a večer). V noci spal od osmi do devíti, přes den 3-4 hodiny (on je dodnes spavy, ještě jako předškolák spal po obědě). Byl ale jak čertík z krabičky, neustále v pohybu.
On nedal ani pár lzicek. Prostě rok nejedl nic. Ráno jsem mu dala půl banánu a on ho pozmoulal a vyhodil.
Doktorka to neřešila. On za ten rok nejedeni přibral 2 kg a byl vyloženě oplacany.
Po roce ho to přešlo. Já ho přestala nutit. Prostě nejez, když nechceš. A on najednou zjistil, že má hlad a začal jíst.

veronikav31
9. lis 2019

@kloky1 Syn chodí spát okolo 18.30-19.hod-spí do 6.hod v týdnu, o víkendu do 6.30-7.hod, dopoledne spí většinou 30-45 minut v týdnu,o víkendu většinou nespí vůbec.Starší dcerka od 1r a 10m nespala přes poledne vůbec, takže jsme jeli od rána do večera bez spánku. klasické mléko nepije ani jeden, dcerka jen občas ve školce,ale kvůli rýmám nechci aby to pila,syn pije večer UM cca 150ml. Jinak jí oba dva bílé jogurty,sýry,mléčné výrobky,takže zastoupení mléka mají. Pokud Váš syn moc nejí,doporučuji koupit Morkové kosti a uvařit z nich polévku,cokoliv,dodá mu to energii,nebude tolik unavený a hlavně obsahují vitamíny.Já si nemůžu dovolit aby syn nejedl, je hodně hubený a nechci se s ním dostat do nemocnice,takže dělám vše proto aby jedl

luj89
9. lis 2019

@kloky1 a zelezo ma v poradku? nedostatek zeleza miva za nasledek nechutenstvi. Casta pricina nedostatku je predcasne odstrizeny pupecnik (tedy nedotepany).

kloky1
autor
9. lis 2019

@luj89 doktorka o tom neví manžel mi říká že je v pohodě

veronikav31
9. lis 2019

@luj89 u nás je vše v pořádku, nedostatkem železa syn netrpí,pupečník dotepaný byl

@kloky1 určitě by to chtělo zajít k doktorce.já to řešila z důvodu toho,že jsem měla strach z toho,že bude unavený,víc spavý a nebude přibírat,to řeším od jeho narození, byť je na UM,tak s tím máme problémy

svntvt
9. lis 2019

U nas s jidlem problem neni, ale jako ten spánek mi neprijde zas tak moc, kdyz to porovnam s dcerou. Bude mit 2 a pul, usina 19:30, vstavame po 6 hod.... a odpoledne je schopna spat 3 hodiny, nekdy i dyl... nikdy me nenapadlo to resit, zadne jine problemy nema, tak to beru tak, ze je holt spava, ja taky rada spim...

sobist
9. lis 2019

Můj syn to tak měl týden, co jsem byla v porodnici, a to do něj babička dostala mnohem víc jídla, než obvykle já. A taky pořád spal. Tak si myslíme, že to bylo stestkem a nějakým trápením, i když byl normálně veselý a hrál si, prostě kromě toho spánku bys nepoznala, že je něco "špatně".
A pak teda mívá období, kdy toho taky moc nesní, třeba jen týden, ale pak to nedojí, prostě se mu jen zvedne ten denní příjem sám od sebe.

Jinak u nás je to tak, že vstává kolem 8 a jde spát:
- když spí odpoledne (a je jedno jestli 20minut nebo 3hodiny) kolem 22-23
- když nespí kolem 7
Tehdy ta spavá situace byla že vstával v deset a ve dvě už jim tu spal třeba do šesti a pak odpadli v deset.

luj89
9. lis 2019

@kloky1 doktorka neví o čem?

kloky1
autor
9. lis 2019

@luj89 někdo se mě tu ptal jestli jsem to řešila s dr že je unavený moc nejí a nepije

makronka222
9. lis 2019

Tak ho treba na to jidlo nalakej. At umyje brambory a pak dat spolecne do trouby s masem. At to osoli treba..., udelejte spolu salat a orestuj k tomu maso. To by nejedl, kdyby si takhle sam uvaril? Spagety se zeleninou a rajcatovou omackou taky by nejedl? Spagaty milujou vsichni. Jako davat mu kvanta kravskyho mlika je podle me nesmysl. Pokud to dite neji, tak mu dej aspon UM at ma preci vitaminy a vetsi vyzivu z toho mlika. Nesetri na tomhle. Precej z neceho energii mit musi a z obyc krabicovyho mlika, co kravu ani nevidelo, se tezko nadlabne

westie
10. lis 2019

@kloky1 Syn nemel to jidlo nikdy takhle spatne, ale velky jedlik to taky nebyl a hodne spal (podobne jako vas). A zjistili jsme intoleranci na laktozu. Presli jsme na mlecne vyrobky bez laktozy (vcetne toho, ze jsme vysadili um) a syn po nejake dobe zacal lepe jist.