Ahoj, asi se potřebují vypovídat a nějak to vstřebat. Dnera má půl roku. Od porodnice nám nenaměřili otoakusticke emise uší. Není tomu tak dlouho co jsme byli na posledním neúspěšném měření a čeká nás podrobnější měření v analgosedaci. Je mi jasné, že jsou daleko horší postižení a že v dnešní době už je zdravotnictví na takové úrovni, že lze sluch skoro stopro kompenzovat, ale nějak se s tím stále nemohu smířit. Neustále si říkám, že to není možné..na šustění, a různé zvuky se dcera prostě otočí aniž by viděla zrdoj, je fakt že jsou situace, kdy na ni mluvím a ona se neotocila, ale i situace, kdy hned reagovala. Vůbec nevím, jak se k ní chovat. Nechci se litovat, jen.. mám i strach, že se k tomu přidají další postižení jako třeba zrak. První syn je naprosto zdravý a ani v rodině nemáme žádné takové případy. Je možné, že jsem něco zanedbala v těhotenství? Nevzpomínám si, že bych prodělala nějakou nemoc nebo podobně. Je tu někdo komu emise stále nevyšly a i přesto dítko mělo pak třeba lehkou vadu sluchu?
Za mě bych tak malé miminko do analgosedace nedala. Mému synovi to taky chtěli udělat, protože ani po půl roce od porodu nic nenaměřili. Nenechala jsem. No a teď má 6 a slyší vše co chce :D prostě jsem máma a viděla jsem, že se točí za zvukem. Ty přístroje to jen nezachytili. nevím kde byl problém. Možná se moc vrtěl ? netuším, neřeším. A jak píšeš, v dnešní době se sluch dá velice dobře korigovat. Já odešla z nemocnice smířená s tím, že bude mít třeba jednou sluchadlo. No nemá doteď. Je to zdravý kluk. Dříve se tato vyšetření nedělala a také se jen sledovalo dle hluku v okolí, jak dítě reaguje. I má pediatrička se mnou tenkrát souhlasila, že jsem kluka nenechala uspávat.
@uzivatelkapetra U nás už je asi pozdě na nějakou beru jen při kojení ve spánku. Ona dcerka je celkem nevrlá. Všechno ji vzbudí, jakmile na ní někdo sáhne a tak podobně. Při kojení byl taky boj zkusit naměřit ty emise. Ve výsledku je měřili, když spala a i tak se nepovedlo.
@franerka Mně osobně se taky moc nechce nechat dceru uspat. Pořád si říkám, co když se nedej bože něco stane. Ale ty nenamerene výsledky mě taky děsí. Otázky co když je úplně hluchá? A doma se jen naučila otáčet třeba jen ze zvyku? Už máme termín. Nejdřív jsme měli jít až po novém roce, ale někdo jim vypadl, tak nás dali na termín už za 14 dní. Tak moc se bojím vysledku a toho, jak dcerka bude potom reagovat. Takže vám je také nenaměřili a i přes to je syn v pořádku? To je skvělá zpráva, máte štěstí! Ne, že bych byla závistivá...ale tak hrozně moc bych si přála aby byla dcera také slyšící bez implantátů a naslouchátek..
Normalne nechej dceru nekde vysetrit . Jinde a bez as
@hanydve ani nevydrží si hrát nebo cokoliv u čeho nevydává zvuky? Byli jsme i když už byla starší (možná nějak těsně pod půl rok) a zvládla to, ono to zase tak dlouho netrvá. Paradoxně to první, když byla menší bylo horší, to buď spala nebo řvala a tam rozhodně nespala...
Jestli to opravdu chceš zkusit bez uspání, tak bych obvolala jiná pracoviště jestli to takto dělají, však v případě neúspěchu se můžeš vrátit k původnímu plánu.
@uzivatelkapetra to nevydrží, protože je to děsně aktivní dítko. Opravdu, ani u kojení se to nepovedlo, je zvědavá. Hlavně jsme zvyklé kojit převážně v leže, takže to pro ni byl druhý kámen úrazu, že jsme u toho seděly. Už máme termín a za docela docela krátkou dobu, někdo jim vypadl, jinak bychom čekali až na příští rok..
U starší dcery nemám vyšetřené emise....prostě nebyly schopné to změřit. Na zvuky reagovala,tak jsem to dál neřešila. Teď je jí pět a slyší dobře
Emise neznačí nic, překvapuje mě, že ti za půl roku neudělali něco více. Mě malou poslali hned v několika týdnech na bera vyšetření (obrovské sluchátka na hlavě a pár elektrod na hlavě), nemusí se v analgosedaci, já třeba pokaždé kojila, hlavně když je dítě v klidu. No a to vyšlo v pořádku, pak ještě jednou preventivně a taky ok.
Sama píšeš, že vidíš, že slyší. Neříkám, že je u vás vše ok, ale neboj se, emise někomu nevycházejí často a nic mu není.