Maminky, máte některá zkušenost se spalničkami u dítěte, které nebylo ještě očkované? Měli jsme návštěvu a pak se dozvěděli, že mají v práci spalničky. Jim nic není, ale já mám strach, protože inkubační doba je cca 14.
@janager A to je právě teď problém u nás očkovaných, protože nevíme, zda naše protilátky ( pokud vůbec nějaké ještě máme ) ochrání kojené dítě...Můj bratr měl spalničky v necelých 6 letech a druhému bratrovi byl v té době necelý rok. Ten roční je nedostal, máma, která ho kojila totiž prodělala spalničky v dětství. To jí řekla i doktorka, že pokud kojí a sama je prodělala, tak má od ní protilátky a nenakazí se...
Tak to je síla ta nezodpovednost. Můžeš jen čekat..
Neboj se, není to nic tak hrozného, když se zachytí včas, což ve vašem případě by mělo, když o možné nákaze víte. Dříve to byla běžná dětská nemoc, lidi se navštěvovali, aby děti spalničky prodělaly (jako to bývá dnes s neštovicemi). Zvyš přísun vitamínu C a A a neboj se, koukni třeba na Rozalio, je tam článek o spalničkách, co dělat, když už je třeba dítě chytne a tak. Hlavně se nenech strhnout tou hysterií 🙂
Tady je kdyžtak ten článek: http://provolbu.cz/kdo-roznasi-spalnicky-ockova...
@janager zkus zavolat pediatrovi, nebo na nejakou kliniku infekcni odd. Napadlo me, kdyby ses ty hned nechala preockovat na spalnicky, meli by se ti celkem rychle vytvorit protilatky a kdyz kojis predas je diteti....I kdyby je pak dostalo urcite by mu to pomohlo-mirnejsi prubeh. Ale je to jen moje teorie- zkus to zjistit, jestlije to realne....a dej vedet.
@janager pokud kojis, melo by byt mimi chraneno. Ale nezodpovedny pristup lidi, co prisli na navstevu, fakt! Ja bych je hnala. A jestli se muzu zeptat, kde ted radi spalnicky (mysleno mesto, pripadne kraj)?