Neni tu nekdo, kdo svoje miminko sonduje/sondoval a kdo by chtel nasdilet sve zkusenosti?
Úplně v pohodě. Občas si sondu vytáhla, ale jinak nic zvláštního.
@mku ahoj, se sondovanim zkušenost nemám, ale byla jsem nucena v 6m vyhodit malé všechno denni mliko taky. V noci teda mliko má pořád.. Malý ho neudrzi ani v noci?
@keksikova1 no on ho sam ani nevypije... jen co dostane sondou... a to vyhodi :( dostali jsme infasource, coz je trochu lepsi, bo do nej cpu mensi mnozstvi mlika a presto stejne kaloricky...
Tale jsem sondovala .A co z mléka připravit pres den kaši např. Hami nemlecna ryzova je od 4 měsíce. Moje mala take mliko samotne nechtěla (krome noci kdy to prospala) ale v kasi ho vzala (resp. vzala pulku porce a zbytek jsem dosondovala)
@keksikova1 co bastite pres den? Nasemu budou 6m az 20.1.ale uz mame zkouset i jogurt
My jsme sondovali miminko s rozštěpem od narození cca do 6 měsíců. V deseti dnech se naučil sondu vytáhnout, takže od té doby jsme ji zaváděli na každé krmení zvlášť. ☹ Cca v 6 měsících se naučil jíst normálně pusou, ale v 8 měsících začal mít problémy mlékem, je po něm hrozně zahleneny, a po čase i s ovocnými šťávami a přesnídávkami, asi ho to taky nějak dráždí a vrací se mu to ze žaludku do pusy. Aktuálně (je mu rok a 2 měsíce) ho krmíme hlavně kaší, resp. mléko zahušťujeme rýžovými nebo ovesnými vločkami, ale už jí normálně pusou, ne sondou, tak to není problém. Jinak maso-zeleninovy najemno rozmixovany příkrm.
On neměl šanci těch prvních půl roku se jinak najíst, takže jsme to prostě dělali, i když to byl často stres (ne vždycky to šlo snadno zavést, často jsme se omylem trefili do dýchacích cest...). Ale naštěstí pak docela spolupracoval (najíst se chtěl), takže při zavádění polykal a nějak to šlo. Občas mi přišlo, že z toho měl rozdrazdeny krk. U "klapek v bříšku" bych si kladla otázku, jestli za tím není jiný problém. Našemu synovi se reflux rozhodně zhoršil až v době, kdy jedl pusou.
@mku u nás nebyl problém v mliku jako takovým, ale v tom, že je tekutý. Malá má reflux, ale takovy ten blbý, že ji to jde jen do nosu a do pusy. Vůbec nepoznám, že blinka, jen má totálně poleptany sliznice a pak stačí, aby projela bakterie kolem v rychlíku a hned ji měla. Antibiotika střídala jak ponožky.
Takže mi nezbylo, než odstavit od kojení, v noci, když se nehybala, tak mm zvládla, přes den ne. To jen k vysvětlení. No a jedla (a jedla by dodnes, kdyby chtěla jist něco jinyho než krupky-snad zuby) mléčný kaše, masozel, ovoce nechce.. a jogurt od 8m. Ve vašem případě bych se ho nebála dát od 6m,neda se nic dělat.. Moc jsem ti nepomohla, promiň.. Aspoň že se ozvaly další holky, moc držím palce!
@mku ještě mě napadlo-nejaka pohankova kaše třeba, ta je výrazná a mliko by v tom nemuselo být cítit..?
@keksikova1 pozna uplne vsechno... jeste chci zkusit kasi z kozyho mlika, ale nadeje tomu nedavam... proste na to ma asi tykadla :(
@mku Jestli jde jen o to mlíko a jinak jí miminko dobře, asi bych se snažila mlíko co nejdřív nahradit jinými příkrmy, sonda za to asi nestojí. Nám syn zvracel i Infatrini, ale když to zahustíme ovesnou/rýžovou kaší, většinou to nevyhodí. U nás jde zjevně spíš o konzistenci než o přítomnost mlíka..
sondovala jsem dceru cca 3 měsíce. Ale je to už 9,5 roku.