Ahojte, četla jsem ze miminko může už v 10 měsících smetanu, dala jsem opravdu jen trošku do dynove polévky a maly má teď červené fleky po obliceji může to být z toho ? Utírala jsem ho vlhčenym ubrouskem jsou teď pár dní nové jina značka, ale mám pocit že už jsem ho tím jednou utirala ,ale nejsem si jistá... jogurt už papa a bez problémů...děkuji
Smetanou to nebude, hledej jinou příčinu
Vlhčáky jsou dost chemický koktejl, pravděpodobně je to tím, ale i se smetanou opatrně, jogurt je zakysaný výrobek, smetana (klasická nekysaná) má jiné vlastnosti, ale zase troška v polévce by vadit nemusela, spíš bych čekala střevní potíže než vyrážku. Může to být i kořením. Počkala bych, až to zmizí a pak znovu zkusila.
Take se přikláním k ubrouskum, ty jsem vyřadila u nás taky, šílený hnus až se divím, že něco takového se prodává pro děti
@martik222 navlhčenou látkovou plenu nebo v lékárně koupit perlan, nastříhat a namáčet si ho. Případně prostě vzít pod kohoutek s vodou. Tak jako se to dělalo vždycky. Vlhčené ubrousky se používají posledních pár let. 🤷♀️
@martik222 já jsem na obličej ubrousky doma nikdy nepoužívala, takže u nás klasika - látková plena a voda nebo kousek papírové utěrky namočit do vody a otřít 😉 bonus navíc - je to nejlevnější varianta 😀 ubrousky jsem použila jen výjimečně, když jsme byli mimo domov a nebyla jiná možnost
Me se dítě osypalo právě z dýně.
@martik222 Treba vodu v umyvadle? 😁🤦 Ubrousky povazuji jako krajni reseni na cestu. Rozhodne ne na bezne pouziti.
@martiniquest dobrá odpoved😀
Pokud ji jogurt a je to v pohode, tak je vysoce nepravdepodobne, ze by byla problemem smetana. Vsazim na ubrousky, to je solidni svinstvo.