Smetana a miminko. Můžou být fleky v obličeji ze smetany?

martik222
11. led 2022

Ahojte, četla jsem ze miminko může už v 10 měsících smetanu, dala jsem opravdu jen trošku do dynove polévky a maly má teď červené fleky po obliceji může to být z toho ? Utírala jsem ho vlhčenym ubrouskem jsou teď pár dní nové jina značka, ale mám pocit že už jsem ho tím jednou utirala ,ale nejsem si jistá... jogurt už papa a bez problémů...děkuji

martiniquest
11. led 2022

Pokud ji jogurt a je to v pohode, tak je vysoce nepravdepodobne, ze by byla problemem smetana. Vsazim na ubrousky, to je solidni svinstvo.

cuuza
11. led 2022

Smetanou to nebude, hledej jinou příčinu

hasara33
11. led 2022

@martik222 a co všechno si dávala do té dýňové polévky? 🤔

lenerka1
11. led 2022

Vlhčáky jsou dost chemický koktejl, pravděpodobně je to tím, ale i se smetanou opatrně, jogurt je zakysaný výrobek, smetana (klasická nekysaná) má jiné vlastnosti, ale zase troška v polévce by vadit nemusela, spíš bych čekala střevní potíže než vyrážku. Může to být i kořením. Počkala bych, až to zmizí a pak znovu zkusila.

martik222
autor
11. led 2022

@hasara33 nic zvláštního jen dýně, brambor, voda,lžíce smetany a máslo

hasara33
11. led 2022

@martik222 aha tak bych to viděla na ty ubrousky 🤷‍♀️

martik222
autor
11. led 2022

@hasara33 nejspíš ano, uvidím zítra. Děkuji 😊

jjasmina
12. led 2022

Take se přikláním k ubrouskum, ty jsem vyřadila u nás taky, šílený hnus až se divím, že něco takového se prodává pro děti

martik222
autor
12. led 2022

@jjasmina a co místo ubrousku? Na dupku třeba?

prejeta_zaba
12. led 2022

@martik222 navlhčenou látkovou plenu nebo v lékárně koupit perlan, nastříhat a namáčet si ho. Případně prostě vzít pod kohoutek s vodou. Tak jako se to dělalo vždycky. Vlhčené ubrousky se používají posledních pár let. 🤷‍♀️

hasara33
12. led 2022

@martik222 já jsem na obličej ubrousky doma nikdy nepoužívala, takže u nás klasika - látková plena a voda nebo kousek papírové utěrky namočit do vody a otřít 😉 bonus navíc - je to nejlevnější varianta 😀 ubrousky jsem použila jen výjimečně, když jsme byli mimo domov a nebyla jiná možnost

hankaros
12. led 2022

Me se dítě osypalo právě z dýně.

martiniquest
12. led 2022

@martik222 Treba vodu v umyvadle? 😁🤦 Ubrousky povazuji jako krajni reseni na cestu. Rozhodne ne na bezne pouziti.

jjasmina
12. led 2022

@martik222 perlan a vodu

jjasmina
12. led 2022

@martiniquest dobrá odpoved😀