Ahoj,
Mému 4,5 měsíčnímu miminku od narození hnisají oči. Dostali jsme už asi 5 různých antibiotických kapiček, desinfekční kapičky, mastičku, borovou vodu, no všechno, co člověka napadne... od asi druhého týdne mu 8x denně masíruju slzné kanálky a byli jsme konečně i na průplachu.... No a problém pořád stejný :( Už jsem z toho zoufalá... neměl kvůli tomu ještě ani jedno očkování, že prý se zánětem očkovat nemůžou.
Byli jsme u 3 různých očních lékařů, udělali mu stěr, že prý tam má běžné bakterie, nic hrozného. Konkrétnější nebyli.. nechápu.
Vždycky je to chvíli lepší, chvíli horší, občas i takové, že ráno neotevře očičko, jak ho má zalepené.
Už fakt nevím, co mám dělat. Na očním mi řekli, ať kapu dál antibiotika... přece nebudu víc jak měsíc kapat stejný antibiotika bez výsledku. U průplachu řekli, že oba kanálky má průchodné... Tak proč tam má v tom případě pořád jakýsi zánět? :(
Měli jste někdo podobný problém? Máte nějakou zázračnou radu? Už bych mu fakt chtěla píchnout aspoň to první očkování.. nepatřím k matkám, které chtějí očkování odkládat :(
Nevím, jestli nemůže mít na něco alergii..?
Jo a ještě dodám, že jsem zkoušela kapat mateřské mléko.. je tu někdo, komu tohle zafungovalo? Ode dneška to zkouším znova, protože už mě nic jiného nenapadá.
Moje dcera měla to samé , no nechalo se až do roku , kdy to lékařka zanedbala. Dostala 40 horečky a nemohla ani otevřít oči jak je měla oteklé a plné hnisu. Nakonec byla naoperaci, jelikož neměla jeden kanálek pruchodný vubec a druhý velmi málo, takže 4 měsíce měla v očích takové kanilky a ty se poté vyndali, není to nic hrozné ani to není moc vidět v očičku. Určitě doporučuji vyšetření na pruchodnost slzných kanálku , do pul roku se to řešit ambulatně a pak doporučuji masáže kanálku, kdy se na kořeni nosu stlačuji u očiček body , přidrží a pustí , dělá se to i 5x za den , ale to by Vám vše řekli. Tak držím palečky 🙂
@karlajasmine Jděte třeba na oční do Motola, určitě Vám poradí dobře, objednejte se.
Kluk měl taky zánět slzného kanálku zároveň s mononukleozou. Skončil v nemocnici,kde mu hrozila operace,doktor nám všechno vysvětlil,nevypadalo to jako nějaká hrůza. Oko a okolí měl ale fakt hrozné,napuchlé,zahnisané... Nakonec pomohly kapáky a nějaké léky,všechno se spravilo bez operace a za 5 dní byl doma. Přeji hodně štěstí a ať vše dobře dopadne!! 🙂
ahoj.. my sme boli pri asi tretom raze spriechodnovat slzne kanaliky.. a potom to ustalo.. dva krat mu to poprepichovali a bolo..
My byli na pruplachu a to pomohlo, musim zaklepat. Pokud mate treti ATB kapky, tak to nepomuze. Taky jsme meli+masaz a nepomohlo.
Rozhodně co nejdřív sežen' co nejlepšího doktora můžeš,měli jsme to samé,navíc jěště bývalá pediatrička udala špatnou diagnozu a odborníka jsme našli jak se říká za pět 12,no našli..spíš jsem se s tím malý uzlíčkem třepala hodinu autobusem až do prahy a prosila at' nám pomůžou.Nechybělo moc a dcera by bylá slepá...ted' jí bude 6 a problémy řešíme pořád,navíc jí zatím kvůli všem těm problémům nemůžou operovat a děti se jí začínají vyptávat.. ☹ Pokud má očička zalepené hnisem,vyplachuj borovkou ta neuškodí,hlavně musí koukat,nesmí mít očko zavřený dlouho.Držím palce,at' je drobek brzy v pořádku a nemáte s tím stejnépatálie jako my..
Ahoj, měli jsme podobný problém. Donesli jsme si něco z porodnice. Kapali jsme vše možné, očička zalepená, pořád dokola. Mateřské mléko jsme taky zkoušeli kapat, bylo to trošku lepší. Zázračná byla až správná masáž kanálku. Dětská doktorka mi masáž ukazovala, ale bylo to špatným směrem! Až oční doktorka mi ukázala tu správnou techniku. Jakmile jsem ji začala, měli jsme do 3 dnů čisté oči. U lékaře - očního - trvej na tom, aby ti ukázal správnou techniku a před ním si to vyzkoušej, jestli to děláš dobře. Špatnou masáží můžeš spíše uškodit.
Take dopurucuji doktora 'ČERVENKU OTROKOVICE a operuje v Ostrave. Obe deti meli problem pan doktor najde pricinu a s klukem jsem byla na male operaci -vrozena nepruchodnost a dcerce nechal cas a spravilo se. Je opravdu odbornik. S nami tam bylo hodne deti i starsich. Klukivi hnisali oci porad od narozeni celych 8 mesicu i pres ruzne pruplachy a masaze.
@chrobacik13
@mikilenka Můžu se zeptat, kde jste pak byli na vyšetření? Děkuji
My jezdime do Prahy na Vinohrady,ujal se nas pan dr.Krasny a skvele se stara,poradi vysvetli a ma itrpelivost kyz je vysetreni delsi a mala uz je unavena a odmita splupracovat 🙂
Diky za komentare!
Jedno ocko uz ma po pruplachu dobry (musim zaklepat), druhy jeste slzi ale uz je take lepsi.. prinejhorsim se pujde na pruplach s tim druhym ockem jeste jednou, a snad uz budeme mit pokoj..
@shine2015 Držím palce, ať to úplně odezní. My už pak měli od zánětů i ospalek pokoj. Doktorka mi také říkala, že se to má dětem do toho 1 roku sem tam dělat preventivně, ale já už jsem pak na očička moc nesahala, abych je nedráždila. Byla jsem ráda, že jsou čistá 🙂 Taky asi dost záleží, kde děti vyrůstají. Něco jiného je to v prašném městě než na vesnici.
@mikilenka moc děkuji za tip - celou dobu jsem mu to masirovala blbě, teď má už 4 dny krásně čisté oko!! Vypadá to ze máme konečně pokoj 🙂
@karlajasmine To mě těší. Jsem ráda, že jsem mohla pomoct.
Našemu malému pomohla až operace u MUDr. Červenky v Otrokovicích.....