Slzavé oko s výtokem, jak dlouho mám vyčkávat?

lusilita
18. pro 2016

Maminky, mám 4,5 měsíční holčičku, od včera jí slzí oko a dnes už v koutku oka má žlutavý výtok.........kapu pouze Ocu flash, nic jiného nemám........jak dlouho mám vyčkávat........a nebo hned k dr. Máte zkušenost? Děkuji

semisovamys
18. pro 2016

Tohle samé teď měl můj 3 měsíční syn. Kapala jsem borovou vodu,ale úplně bez efektu. Tak jsem mu pak do očička při každém kojení Kápla pár kapek mateřského mléka. Po dvou dnech je to o 100% lepší. Takže pokud kojis, tak doporučuju. Dávat hned nějaký oftalmo septonex/framykoin mi přijde zbytečne moc drasticke.

monilee
18. pro 2016

@lusilita Naša malá na to trpela minulú zimu často, ešte v porodnici jej na to dávali nejakú mastičku ale doma som jej to len omývala borovou vodou a stačilo to, vždy jej to prešlo. Ale keď bolo vonku chladnejšie alebo vietor, opakovalo sa to. K dr. som utekala prvý krát, poradila mi len borovú vodu, takže znovu by som už nešla, riskovať že tam chytíme ešte niečo horšie. Myslím, že pár dní počkaj... Inak, od minulej zimy sa to už nikdy nevrátilo, tak dúfam, že je to za nami 🙂

lusilita
autor
18. pro 2016

no bohužel nekojím.............ale jak píše monilee, při větší zimě.......je to asi tím......no, mám jen ten Ocuflash, tak uvidíme..........a děkuju !!

bclk
18. pro 2016

Zánět spojivek - my to aktuálně máme za sebou u tříletého synka i desetiměsíční dcerky. Někdy to bývá spojené i s virozou. Pokud to do 1-2 dnů nezmizí radím jít rovnou k lékařce. U syna ve škole to mělo následně ještě dalších 6 dětí a dcera se hned nakazila doma také. Je to silně infekční. Dostali jsme kapičky do oka na předpis a za dva, tři dny bylo po problému. I když pro jistotu se má kapat alespoň 5, 6 dní.

lusilita
autor
18. pro 2016

ježiš, to nám teda scházelo :( zánět spojivek.......ale malá očičko nemá vůbec červené, ani slepené, jen jí tečou slzičky a v koutku oka má nažloutlý výtok :( chjo.......ale děkuji, počkám do středy, hlavně je před Vánocemi, snad se to nerozjede v nějakou virozku.....to by bylo nemilé............

lavenderl
19. pro 2016

@lusilita Ahoj, my to měli taky, to byl malý ještě celkem maličký, už nevím kdy přesně, taky jsme měli Ocu flash, to jsou dobré kapky i doporučované pro děti. Kapali jsme a někdy se to zlepšilo, někdy ne, pak se mu i slepovalo očíčko, ale jinak také neměl nic zarudlého, ani otok či svědění, což bývá u zánětu. Tak jsme šli nakonec k pediatričce, ta mu tamponkem zmáčkla koutek oka, musíš jemně zatlačit na ten slzný kanálek u kořene nosu. Ještě mu z toho vyjelo dost toho hnísku a od té doby měl klid. Ještě jsem mu to pomačkávála sem tam doma, ale bylo po problému. Jinak říkala, kdyby ho to nepřešlo, tak jedině na oční.

lusilita
autor
19. pro 2016

máme zánět spojivek :( a zvýšenou teplotku.............chjo

lavenderl
19. pro 2016

@lusilita Joo tak s teplotou to je jasný !