Zdravím maminky, z porodnice nás poslali ve 3 měsících na vyšetření sluchu na otoneurologii. Byli jsme tam včera a paní doktorka nám řekla že malá na jedno ouško slyší k 60 db a má druhé ke 100 db. Ale přijde mi to divné, když je vzhůru je pravda že můžu cokoliv s čímkoliv a jakkoli hlasitě a za zvukem se neotočí. Když spinká tak ji poleká jakýkoli zvuk, zkoušela jsem ji potichu zašustit sáčkem, papírem chrastítkem a na vše reaguje i když to je mnohem tišší než těch 60 db.. jak je to možné? Nevím co si o tom mám myslet... Příští týden jdeme na první očkování tak to řeknu i naši doktorce a ukážu ji videa ze nejsem blázen ale zajímají mě vaše zkušenosti
Pokud těžce nedoslýchá na jedno ucho, za zvukem se otáčet asi nebude - nepozná, odkud přichází, i když ho zaslechne (tím druhým ouškem).
@tensorflow Ano nevyšli ji emise proto jsem byli na dalším vyšetření Bera. Zkoušela jsem na ní mluvit potichu i se zakrytou pusou aby neviděla že na ni mluvím a to reaguje směje se ale třeba mi spadla poklička a vůbec nic. Když spinká tak ji opravdu probudí skoro vše....🤷 Byli jsme na tom vyšetření už minulý týden a týden sme čekali na výsledky protože to musela paní doktorka popsat a ona tam není každý den. Jak sme tam přišli tak ji vyšetření dělali znovu protože jak jsme tam byli tak u několikátého dítěte zjistili že jim nefunguje jedno sluchátko... 🤷 Tak mě i napadlo jestli ten přístroj mají v pořádku.. nebo jestli nemohla popsat to zkreslené vyšetření 🤷
@jkc V tomhle se hrozně těžko radí takhle na dálku. Proto ti doporučím - obrať se na Tamtam https://www.tamtam.cz . To je raná péče pro děti se sluchovou vadou. Jsou strašně milý a nám hrozně pomáhají. Zkus tam zavolat a domluvit si návštěvu. Normálně poradkyně přijede k vám domů, bude si s malou hrát (a při hře testovat sluch), poskytne spoustu informací, které standardně doktor neřekne, protože nemá čas.
@tensorflow strašně moc děkuji za radu zavolám tam
@jkc Není vůbec zač. Kdybych ti mohla nějak pomoct, tak mi klidně napiš. Mám skoro dvouletou hluchou holčičku, která momentálně už celkem pěkně slyší díky kochleárním implantátům.
No osobně mi to celé příjde divné. Předpokládám, že v porodnici nevyšli emise a proto vás posílali dál? Ale nechápu proč na otoneurologii a ne na foniatrii? Byla to nějaké audiologie, nebo objektivnější vyšetření typu SSEP, Bera?
Jako s takto naměřenými hodnotami by ji rozhodně nemělo lekat šustění ve spánku. Na druhou stranu by ale měla rozhodně reagovat v bdělém stavu vzhledem k pouze středně těžké nedoslýchavosti na jednom uchu.
To mi příjde úplně paradoxní - jak je možné, že by v noci slyšela vše a přes den nic?