Slezl stroupek, červené místo se zvětšuje, mokvá

leg
6. pro 2015

V pátek jsem si všimla u 3,5 letýho kluka na zádech stroupku, který vypadal jako kdyby ho někdo spálil cigaretou. (což je nesmysl, protože nic propáleného nemá a byl jen ve školce a doma). V sobotu ráno stroupek slezl a zůstala mu tam červená kůžička jak po puchýřku. Dnes ale to už má rozlezlé na velikost dvojkoruny a řekla bych, že to i trochu mokvá. Po okrajích má vidět tu slabou kůžičku a kolem červený okraj. Nevíte co by to mohlo být?

liska01
6. pro 2015

Já měla něco podobného jako odezvu na alergii na nikl. Ale v místě, kde se kůže dotýkala niklového cvočku. Tohle je místo, kde by se s ničím niklovým asi nepotkal... 😢 Asi bych to šla ukázat dokrtorce.

mikis
6. pro 2015

Pravděpodobně impetigo, je to infekční, takže doporučuji k dr.

nika82
6. pro 2015

nieje to pasový opar ?

emisekkk
6. pro 2015

pásový opar vypadá jinak a u tak malého dítěte je to dost nepravděpodobné. Hlasovala bych pro impetigo. Synovi se to tak rozlezlo, že bral i ATB. Je to dost infekční.

qz
7. pro 2015

No a nestiplo ho neco v lete jeste..? Mozna divne, ale je potreba zvazit vsechny moznosti, urcite doktor, kdyz neni mozne nebo do te doby, tak zkusit gencianu... Ale u deti jsem vzdy pro doktora. Co holky pisou, tak infekcni je. Jeste se do toho dostane nejaka superinfekce a super to rozhodne nebude.