Maminky,
Mala 3m ma slehle zahlavi vlevo skrz predilekci.
Podkladam, motivuju, už se to lepší.
Alr prosim o radu, zda polohovat i na slehlou stranu?
Kdo s tim matrle zkusenosti, zakulatila se vám hlavicka casem?
Dekuji
J.
Dcera měla taky slezelou hlavičku. A polohovací jsem jen na tu neslezenou stranu. S tím, že sama otáčí hlavu na tu nesprávnou, takže se to nakonec "vyrovná". Měla to docela dost (i kdyz na helmicku to nebylo), důsledně jsem polohovala, podkládala ji a zajímavé věci dávala na tu stranu, kam měla být otočená. A u nás se to fakt spravilo rychle, řekla bych že do několika týdnů.
@soptinda Syn mel sleženou hlavičku. Od 2 měsíce jsme chodili na rehabilitaci. Polohovali jsme jen na tu stranu která nebyla slehlá. Nebo jsme ho na doporučení dávali hodně na břicho. Je mu 5 let a nepoznala by jsi to kde to měl slehle. A to měl docela dost chvíli jsme přemýšleli i nad helmickou.
@soptinda prednostne motivovat na oslabenou stranu a hlidat,asymetrie se pak vlece-dcera se spatne plazila,spatne perovala na kolinkach,podava si veci hlavne preferovanou rukou,otaci se pres preferovanou stranu apod.hlavicka povyrostla,zarostla vlasky a videt to moc neni,ted ji bude rok
@soptinda Chodíte někam na rehabilitaci? Ono už bude mít za chvilku dobu kdy se bude sama převalovat. Udrží ti už trochu hlavičku nad podložkou? Pokud ano nebreci u toho davala bych ji na bříško. Synovi se na bříšku líbilo. Takze pres den byl častěji na tom bříšku. V noci se dost vrtel takže polohování už nemelo moc smysl. On byl teda celkově živější
@soptinda Ja se přiznám, že my jsme podhlavníček neměli. Ale ja jsem na radu fyzioterapeutky polohovala pomocí knížky zabalené v rucniku. Ale moc dlouho jsme to nepoužívali on byl pak schopný se otočit na druhou stranu i když tam měl ty knížky. Takže my jsme opravdu hodně přes den dávali na bříško. Ono ho to tam samotného dost bavilo.
Za mě teda,pokud je v tomto věku slehla hlavička, tak můžeš ještě měsíc vydržet , ale pak bych to konzultovala s plagiocentrem, nafotis a oni se k tomu vyjádří. My jsme měli helmicku, začli je pozdě, protože dětská doktorka stále tvrdila ,že se to srovná samo nebo to budeme řešit až po roce (co chtěla řešit v tomto věku nevím, když už jsou uzavřené fontanely a strostle švy). Takže jsme na ni v 8m museli zatlačit, aby nam vystavila zadanku. Od miminka rehabilitace, polohování, nic platne. měl predilekci vpravo. Výsledek těžká vada, Hlava slehla, pravá část vůči levé posunuta. Ideální je začít s helmou když udrží hlavu, navíc si rychle zvykne a nošení helmicky je krátkodobá záležitost, protože je hlava ještě měkká. (Syn ji měl dlouho, protože začal pozdě) . My jsme začli pozde a posunuli je se z hranici mírně a až středně těžké vady. když mu byl rok už si helmu sundával... Jsou mu 3 a je to znát. Jako jasné , kdo o tom neví, tak to nevidí. Ale je to kluk, krátké vlasy ... Ale já si třeba tím, že moje dítě mělo helmu si všímám 😁
@soptinda První syn si kvůli predilekci slehl hlavičku hodně, hnulo se mu i ouško. Já, blbá prvorodička, jsem netušila, že se to může stát. Zvažovala jsem helmičku, ale doktorka mě ujisťovala, že se to srovná, jak hlavička roste. Synovi je šest, a kdo o tom neví, ten to ani nezeragistruje. Já to vidím, má na jedné straně prostě placatější místo, ale není to nic nápadného. Další děti jsem už polohovala a stejně si ji trošku slehli, neřešim. Záleží na tom, jak moc to u vás je.