Dobrý den, chtěla bych se podělit o náš příběh, možná i radu s helmičkou. Malý se začala kolem 3 měsíce dělat vzadu z jedné strany placka, s tím že ani nechtěla na druhou stranu koukat, takže jsme se snažili co nejvíce polohovat a dělat vše pro to, aby koukala i na druhou stranu. U pediatričky nám bylo řečeno, že to neni tak hrozný a že až bude sedět, že se to srovná. Je to moje první mimčo, takže jsem pediatričce věřila. Každý měsíc až do 6 měsíce, jsem jí to ukazovala a bylo mi vždy řečené to samé. V 6 měsíci jsem si vydupala, že chceme poslat na neurologii. Tam nám bylo řečeno, že malá je vyosená, má hrozně slabé bříško a že hlavička by se měla sama postupně zlepšovat. Pani neuroložka je proti helmičkám, že je to týraní, takže nám jí nedoporučila. Poslala nás na 2 měsíce na rehabilitace. Po rehabilitacích, jsme byli na kontrole a pochvala. Vyosená byla už jen malinko a hlavička se trošku zlepšila. Rehabilitace nám už nenapsala s tím, že za 3 měsíce kontrala a uvidíme, jak na tom malá bude. Za 2 týdny máme jít na kontrolu. Malá mi furt chce spát jen na té jedné straně. Jinak hlavičku otáčí. Takže jí furt ve spánku otáčím na bříško a na boky. Už se snad z toho zblázním. Malá má furt šišatou hlavu, už ne tolik, ale prostě jde to vidět. A já chci pro zlepšení udělat maximum. Přemýšlím, že bych si tu helmičku prostě vydupala. Máte někdo zkušenost s nasazením helmičky v roce?
Dceři se ve 3m taky udělala slehlá hlavička - vzadu a mírně do strany, dost hrozně. Pediatrička říkala, že se to spraví a že nemusí být helmička. Dvě další doktorky na rehabilitacích říkaly, že helmička není potřeba (cvičili jsme kvůli pozdnímu pasení koníčků). Tak jsem jim tedy věřila a ani teď v 6,5r nemá dcera hezkou rovnoměrnou hlavu, pořád má vzadu placku, naprostá většina přileb a brýlí jí nesedí. Samozřejmě se to dost zlepšilo, ale pořád nic moc. Oproti tomu u syna jsem to potom hlídala a hlavu má krásnou.
My máme helmicku za sebou a ta mě doporučuji, je škoda, to nespravit, když to lze a mučení to opravdu nebylo. Pokud chcete vědět, jak na tom jste, objednejte se na plagio kliniku na scan a tam už vám řeknou, jestli je helmicka potřeba. Ale určitě spíš dřív, než později
Nás každý přesvědčoval, že se to spraví, ale nespraví a podle šikmé hlavy vzadu má posunutý i obličej. Člověk se prvním dítětem učí ☹ u druhého bych neváhala dát do 6m, je rychlejší změna, naštěstí, u té to nebylo potřeba.
@eliskad10 Syn měl taky slehlou hlavičku. Pediatricka mi říkala, že se mu to samo spraví, na rehabkach mě zase hnala hned na plagio a že okamžitě helmicku ( na rehabky jsme chodili skrze pupeční kýlu), ale i tak měl predilekci na jedné straně. Šla jsem na plagio, tam vyšla středně těžká deformita, pojišťovny proplácí jen těžkou deformitu. Nakonec jsem se rozhodla po rozhovoru s pediatrickou helmicku nedávat a syn má teď 2 roky a má krásnou kulatou hlavu. Pediatricce věřím, prostřední syn měl taky mírně slehlou hlavičku a srovnalo se mu to hezky samo...