Ahojte, poradíte mi prosím něco takového? Máme krátce diagnózu, neorientuji se v tom, potřebovala by jsem si přečíst zkušenosti rodičů, nějaké rady a tak...
Na facebooku jsem v několika skupinách, které by ti mohli "sednout":
Aspergerův syndrom: je stavěná hodně na samotných dospělých aspergrech. Mnohem víc řeší své valstní problémy (dospelých lidí a z první osoby), než pohled rodiče.
Rodiče dětí s vývojovou disfazií: je naopak vyloženě rodičovská (školka, škola, terapie...) Primárně stojí na dětech s poruchou řeči, ale "nějak" verbálních. Rodičů dětí s nějakou formou autismu je tam poměrně dost, včetně mě (ALe vlastně nevím, jak moc pro vás bude mimo řešení té řeči, protože pokud máte teď napsaný AS, asi tam porucha řeči není, že?)
Sémanticko-pragmatická porucha řeči: je víc o vzájemné podpoře rodičů, které vychovávají dítě nekde na hranici autismu.
Respektujeme neurodivergentní děti: tu jsem teď delší dobu moc nevnímala. Měla období, kdy mi přišla hodně militantní ve směru "vždycky nutně podpořit dítě - společnost se mu má nějak připůsobit", což mi moc nesedělo, ale buď se to posunulo, nebo je skupina poměrně málo aktivní a 'nevyskakuje mi'. ... přišla mi zajímavá pro inspiraci "vhledu do myšlení dítěte", ale ne úplně z pohledu praktických rad.
Naopak
Autismus- praktické informace 2: je zaměřením mimo moje téma. Řeší spíš neverbání autisty s většími potížemi v sebeobsluze a celkovém začlenění. (čímž neříkám, že mi v ní něco vadí - lidsky mi přijde fajn).
@cilkat Děkuji.
Najdeš na FB určitě.