Zdravím jak to máte s dětma co chodí do školy a jsou cca.14 dni ve škole 10 dní doma kvůli rýmě a kašli( myslím třeba 2-3 za sebou takhle 14 dni ve škole a pak doma) když jste doma na rodičáku s mladším ditetem které je zdrave? OCR právě řešit nemusím kvůli práci když jse
Když jsem na rodicaku.Kdyby měla i teploty je jasné že bych k dr.sla,ale když má jen rýmu a kašel chodíte k Dr.?Ale jak to pak bere škola když jsou děti často nemocné?když do školy s rýmou děti nesmí( chápu to). Děkuji za reakce
S rymou k doktorovi nechodim, proplachujem nos konvickou, delam vyvar, dostatek vitaminu, pobyt na vzduchu. Do skoly se u nas s rymou normalne chodi, je to povinna skolni dochazka, ne skolka.
Jelikož je to ta skola, ktera vola, ze ditku neni dobře, tak to bete v pohodě. A jinak jsem sla k doktorce, když se to ditku potreti vratilo a sup, 10 dnu doma a atb, neb to byl zanet dutin.
@j.a.n.i díky právě,že nám bylo řečeno,že s rýmou a kašlem nemáme posílat děti do školy,ani jen s rýmou kvůli covidu😏tak proto se i ptám.dr.se snažím dovolat bere pacienty jen na objednání tak uvidím co mi řekne.
Kdybych měla takhle často nemocné dítě, tak bych to s doktorem řešila, protože to není normální. Jinak k doktorovi jdu s ditem, když mám pocit, že je to potřeba a lék s lékárny nestačí.
Taky nechodim k dr.,ta nám řekla,že to prostě k tomu patří,jak byli dlouho doma,tak se to dětem vrací, syn chodi do 1.třídy a od září do října neustále doma (kašel,rýma)
S rymou a kašlem nikam nechodím, ani s těma horeckama, pokud jdou srazit a netrvají dýl jak pár dní. Jedině s čím jsem šla, bylo, když měl syn zánět ucha. Když je to blbe, tak max konzultuju s Dr po telefonu, ale je fakt, že děti nemocné nebývají a když už, tak do týdne je to ok.
Nechodim k doktorovi vubec. Na teploty holky netrpi a kdyz uz tak teda jdeme snad po 4.dnech, co ji maji. Do skoly s rymou chodi. Je to skola ne skolka. Do prace taky chodime s rymou.
Jdu k doktorovi, když už se to táhne x týdnů.
S virozou nechodím k lékaři, jen když to vypadá na něco jiného - horečka, ošklivý kašel - to člověk pozná, že to není virozka, v říjnu měla dcera zápal plic a to jsem běžela skoro hned k MUDr, byl ten kašel jiný než obvykle.
S rýmou teda do práce nechodím ani já, ani bych dítě do školy neposlala, je to bezohledné, nejen k ostatním, ale i k dítěti, každopádně určitě ne ty první tří čtyři dny, kdy je i dospělému blbě, utírá pořád nos apod. ☹
Jsem vycvičená od raného dětství kluků,kdy bývali ve školce stylem 3-5 dní ve školce,2-3 týdny doma, tak jsme to měli snad 4 roky v kuse. Ve škole je to lepší. Poslední 3,5 roku jsem doma zase,takže OCR neřeším. K Dr chodíme když je něco jinak, blbě, léky běžné nestačí, zda se mi to horší než obvykle nebo si nejsem jistá. Ve škole berou v pohodě omluvenku jen od rodiče.
Zrovna teď mám doma prostředního syna, začal dost kašlat. S rýmou, když vidím,že to není,že se párkrát za den, nebo ráno vysmrka, ale smrka furt, tak taky nechávám doma.
Na rýmu a kašel trpí můj školkáček, nechodím s ním k doktorce, protože bych tam od září co nastoupil poprvé do školky byla pečená vařená...
Jinak dcera školou povinná, chodí normálně s rýmou do školy, s kašlem podle toho jak kašle, když už se mi to zdá moc, tak nechávám doma, i tak k doktorce nejdeme...
Ahojky, nasaďte Prevemax - musí se nalačno. Berou to i lékárnice, takže ověřené🙂 A
každý den kapičku D vitamínu.
S rýmou nechodím, ale když je hustá žlutá /zelená týden tak jí zavolám, většinou mi napíše pamycon na erecept, takže tam nemusím chodit a to krásně zabere.
Teď ještě kaslala skoro 3 týdny, takže jsme k dr šli, na pruduskach nic, napsala erdomed, za týden kaslala pořád tak jsme šli zase. Zase nikde nic, byla dost zahlenena tak to bylo z toho. Kaslat přestala až po 4 týdnech 🤷♀️
s rýmou a kašlem k doktorovi nechodíme. Ale doma jsou děti max. 1 týden za půl roku, více nemocné nebývají. S ustupující rýmou a ranním zakašláním do školy normálně pak chodí, jinak by doma byly celou zimu😅
s rymou nechodim, ale zavolam doktorce o bendovy kapky nebo jak se to jmenuje (pamycon). Kdyz je to nepekna ryma. Kdyz obcas trochu kychne, obcas smrkne ale je ji viditelne dobre, jde do skoly. A je to trochu out-off topic, ale neni u vas problem prave s tim 2-3 doma pak ve skole? Kdyz uz mi neco prijde, ze je sice nic strasneho, ale vlece s to dlouho, pomuze nam jedinne opravdu delsi doba doma na poradne doleceni (myslim tim treba tyden, ne nikjak extra dlouho). Po tech 2 dnech je to porad o nicem. Moje zkusenost 🙂
Syn má od září už 8 týdnů absence a u doktorky jsme byli jednou, když měl týden horečky, řekla, že to nic není. Měl ještě týden horečku a pak to samo přešlo. Jinak tam nechodíme, protože má jen kašel a někdy k tomu trochu rýmu. On když má kašel, tak kašle vlastně nonstop, takže do školy to není.
Od čtvrtka je ve škole a dneska opět rýma. Jelikož má pozitivního spolužáka, zůstane doma (z mé iniciativy, karanténu nemají).
Kdyz ma horecku dyl nez 3 dny…