Školka a neustále nemocné dítě, jak jste řešily hlídání?

kikina9
1. únor 2016

Syn nastoupil v listopadu do školky, od té doby je neustále nemocný, vždy je 4 dny ve školce a potom 2 týdny doma. Holky, které jste to měly podobně, jak jste řešily hlídání po dobu nemoci? Pokud jste si braly ošetřovačku, jak se na to dívali v práci? Já mám sice trochu štěstí, že manžel dělá na směny, takže když vyjde synova nemoc na jeho odpolední směnu, tak to zvládneme i bez ošetřovačky. Teď jsem měla OČR poprvé, a v práci se na to moc netvářili ☹ Tak už teď se děsím toho, až si ji budu muset vzít příště....A nemáte nějaký tip, jak podpořit imunitu dítěte, aby nebylo tak moc nemocné?

blahova_andrea
1. únor 2016

@kikina9 s hlídáním bohužel neporadím, já jsem na mateřské s dalším dítkem 😅 u nás byl nejhorší druhý měsíc školkování, to ve školce prakticky nebyl, ale pak už docela dobrý, nějaký rýmečky se nepočítají. dr. nám říkala, že nemá cenu pořizovat kdo ví jaké drahé doplňky a že nejlepší je doplňovat D a C. takže C mám v prášku z DM takovou krabičku a dávám do pitíčka a D nám doporučila od Lysi. jinak máme i různé rakytníčky a vibovity apod, vždycky něco dostane třeba na mikuláše od prarodičů. když byl malinkej, tak byl často nemocnej, nosili to starší sourozenci ze školky a školy a to jsem mu dávala nápoj aloe od firmy LR a také jsem viděla zlepšení, nemoci pak byly lehčí a rychleji odeznívaly. na očr se asi nebudou dívat s nadšením v žádné práci, ale bohužel, pokud nejsou hlídací prarodiče v důchodu, tak s tím člověk moc nenadělá. máte štěstí aspoň na ty manželovi směny 🙂 přeji hodně zdravíčka pro prcka, tobě pevné nervy a šéfstvu trpělivost a empatii! 😉

iluss
1. únor 2016

Syn mi nastoupil do školky v září, do toho dcerka do první třídy. Takže se v marodění střídají. Já jsem od září v nové práci, tak si ošetřovačku brát moc nechci, aby se na to nevtvářili blbě, že sotva nastoupím, tak jsem pořád s dětmi doma. Na podzim se o děti staral manžel, buď si bral dovolenou, nebo byl na ošetřovačce. Pak mu v práci dali "nůž na krk" a pohrozili mu vyhazovem, když bude pořád s dětmi doma. Že prý od toho má ženskou, aby se starala o děti (fakt super názor!)
Teď děti opět marodí a mám tu na hlídání dědečka, aspoň na první tři dny, zbytek týdne se uvidí. Taky to plácáme, jak se dá.
No a s imunitou, dávám vitamíny (jak čerstvé - ovoce apod, tak i pilulky). Ale přijde mi, že jak je tohle počasí, tak ani ty vitamíny moc nezabírají a prostě když je dítě v kolektivu, tak se tomu nevyhne.

anetka1701
1. únor 2016

Já doporučuji hlívu ústřičnou nebo rakytník. Jsou i homeo... Jinak je to běžné, od jara to bude zase lepší a příští rok už úplně v pohodě :o)

diablack
1. únor 2016

To znám hooodne dobre. Kluk mi tam promarodil 3roky. Dcera ho nasleduje 😐

janaaanna
2. únor 2016

Nám poradili na imunologii Glukánek a měla jsem pocit, že pomohl. Jinak s ošetřováním to je na prd, šéf nemá děti a tváří se kysele, máme paní na úklid, tak ta je naštěstí ochotná i pohlídat, ale ideální to není. Nemocné dítě nemůžu nikomu dát, v tom žádná výpomoc s kamarádkami nefunguje ☹

zubejda2
2. únor 2016

@iluss Nasadila jsem teď kapky Vironal a zatím je klid. Ty se ale mohou až od 3 let.

januchovic
24. bře 2016

no mala byla casto nemocna, objevila jsem oscillococcinum a imunoglukan a zlepsilo se to o 100 procent. ted je nemocna po pul roce. tka jsem na osetrovacce. jinak moc doma byt nemohu, tak urcite budeme hledat pani na hlidani. je to boj.