Široké balení. Která varianta vám pomohla u nálezu Ila kyčlí?

nika110818
13. črc 2021

Ahoj, prosim, mate nekdo zkusenost s nalezem IIa na kontrole kycliku miminka? Jeden lekar nam doporucil abdukcni kalhotky,druhy je zavrhnul a rekl, at misto jednorazovych plen pouzivame latkove a balime siroce 3 pleny. Prosim, ktera varianta vam pomohla? Dekuji.

lenerka1
13. črc 2021

Záleží v jakém věku dítěte, do 3 měsíců je to normální fyziologický nález, u kojeného i o něco déle, důležité je oblečení (vysoko vykrojená body, dostatečně široké dupačky) a správně nasazená plenka, která neomezuje pohyb v kyčlích. U obou dětí byl nález stejný IIa, široké balení jsem nedávala jen nosila v šátku (kyčle jsou tam stejně postavené jako při širokém balení). Má o tom hezké povídání na stránkách MUDr. Miloš Jansa.

olga_
13. črc 2021

Ani jedna varianta! Mrkni na tyto stránky a případně mu klidně zavolej. Pan doktor má 30letou praxi a je velmi vstřícný. U fyziologického nálezu, což IIa je, jsou to zdravé kyčle, doporučuje tzv. volné balení.
http://www.jansa.cz/problematika-vyvoje-kycli-u...

keksik002
13. črc 2021

davali jsme klasickou jednorazovou plenku ale obalili ji dvema latkovymi =)

nika110818
autor
13. črc 2021

@lenerka1 moc dekuji, kouknu. Mam tomu tedy chapat tak, ze IIa u 6-tydenniho miminka, ktere je plne kojene, je to bezny nalez a ne nejaka "vada"? Ja se lekla, ze je neco v neporadku.

olga_
13. črc 2021

@nika110818 Toto je zcela fyziologický nález, zdravé kyčle, takže žádná panika. Více můžu o své zkušenosti do sz.

cherie24
13. črc 2021

@nika110818 já jsem třeba malé koupila v lékárně Himmerky. Jsou to takové gaťky na široké vázání. Rychle to člověk nasadí i sundá, přišlo mi to super na manipulaci. Plus teda jsem hodně šátkovala. Vám to doktor opravdu nevysvětlil, co ten nález znamená? Malá třeba byla na kyčlích vícekrát a to jsem i kvůli stěhování měnila doktora na kyčle a vždycky mi vysvětlili, co to všechno znamená.

nika110818
autor
13. črc 2021

@olga_ budu moc vdecna za vic unfo v sz. 😊

nika110818
autor
13. črc 2021

@cherie24 dekuji. Nam prave vyslovene rekli, ze ty abdukcne kalhotky pouzivat nemame, ani jednorazove pleny. Co mne hodne prekvapilo, protoze jiny lekar nam abdukcni kalhotky doporucil. 😂 pan doktor mi dnes ukazal na obrazku, jak ten kloubek vypada, ale podaval to tak, ze jsem mela pocit, ze by to uz vyvinute byt melo a neni. Ale podle popisu ve sprave je to jen nejaka drobna odchylka, tak snad to bude ok. 😊