Silné zvracení u týdenního miminka, máte zkušenost?

dameno23
17. bře 2016

Syn má 8dní,včera ráno zvracel 2x a večer též 2x. Dnes jednou.Žlutě a pokaždé tolik jakoby si vyzvracel celý žaludek.U doktorky sme byli včera ráno a řekla že to miminka prostě dělaj.Ale tolik???Máte s tim nekterá zkušenost s tak malím miminkem?Nemuze mu něco být?

odula
17. bře 2016

Mohl by to být prostě " jen" reflux : http://www.jaknamiminka.cz/reflux-u-kojencu-zvr...
A nebo třeba i intolerance bkm. Ale to by se zřejmě pridal ještě i průjem a vyrážka. Chce vyzkoušet a čekat. Jestli prospívá tak se neboj. To zvládnete 🙂 ten reflux dokáže někdy potrápit fest. Mrkni na ten článek. A kdyby se ti to zase nezdálo tak to konzultuj s dr. znova. Od toho ji máte 🙂

lajla
17. bře 2016

Není normální že by zvracelo... Ublinkavani to ano...ale pokud zvrací tak hodně...jasně může to být náhoda. Ale mimi je hodně malé... Neprecpava se???
Má ještě nějaké jiné příznaky?

dameno23
autor
17. bře 2016

@lajla je bez teploty,nez zacne zvracet ani neplace.je to jeden velkej "blink" je dost maličkej ma pořad hlad je mozny ze ho precpavam kdyz kojim jednou za dvě hoďky?

kajalka
17. bře 2016

Obě moje děti blinkaly do 4 měsíců šílené šavle, nechápala jsem, kde se to bere. Ale byly schopné i tak nabrat i kilo během 10 dní. Všimla jsem si, že se to stávalo hlavně, když já byla ve stresu. Jestli je jinak spokojený, kaká i čůrá hezky, není osypaný, byla bych v klidu.

kika_21
17. bře 2016

Dcera měla reflux-v podstatě hlavičku výš-podepřít postel nebo použít něco, co zvedá matraci, po napití držet ve svislé poloze, jedna dr. napsala Prepulsid, ten už ani asi není, druhá řekla, že to je špatné na srdce-naše dětská. Pak dostávala Sab simplex, zahušťovalo se-před napitím lžíci rýžového odvaru, později antirefluxní mléko.Následky nemé, sice jsem brečela, že zemře hlady , muž se mi smál. Dnes měří 174, noha 41, je jí 15 a půl, no nezemřela .Neboj, klíííídek. 🙂

dameno23
autor
17. bře 2016

@odula má žlutý "průjem" každý přebalovani (jednou za tri hodky) vyrazku nema jen pupinky na obliceji bile obcas cervene ale je to takové jako kdyby je měl neměl.Občas vypadá pleť čistá a občas ne.

odula
17. bře 2016

@dameno23 zluty průjem mi zni jako normální stolička... Ale těžko neco rict po netu, že. Malej blinkal šavle pres půlku obejvaku, po kazdym kojení, ale to bylo asi tou abkm. Zkusila bych co psala kajalka - držet ve svislé poloze atd. A ja za sebe bych preventivně vyradila ze stravy mléčný výrobky. A uvidíš. Kdyz tak pak nějaký ty zahustovadla... No. Jak nás syn blindil po kazdym kojení a stejně pribiral, tak se mi to zda docela v relativně v pohodě. Pokud prospiva, tak neni potřeba panikovat. Ale jak rikam - ty ho vidíš, kdyz tak znova konzultuj a nenech se odbýt. 🙂

blanitta
17. bře 2016

Ahoj. Mě malý taky tak blinkal už od prvního dne. Sme nakojili, odbrkli, vyblili a byl spokojenej 🙂 blinkal dokonce i ze spaní aniž by ho to nějak probudilo... sestřička nám podložila matračku aby měl hlavičku trochu víš.... pomohlo to, pak spíše ublinkával a postupně méně a méně, trvolo to cca měsíc.... měla jsem strašný strach aby neměl ten reflux...naštěstí je ok.... jinak super pomocník při tomto je kojící polštář.... samozřejmě pokud by to blinkání neustávalo tak by se to muselo řešit... přeji hodně štěstí

lajla
17. bře 2016

Ju stolička vypadá naprosto v pohodě, pisete že dneska zatím jednou, nezhoršuje se, mimi OK, reflux to být může ..jak píšou holky, zvýšená poloha, a kojení ve zvýšené poloze, během kojení zkusit párkrát odrihnout, má malinky žaludek... Asi bych teď nic neměnila co se kojo tyce, uvidíte jak bude pribirat, je taky možné ze je to jen velký hltavec🙂

mandala
17. bře 2016

Moje dcera nikdy nevěděla, kdy má dost a pak taky hodně blinkala - ono se někdy zdá, že je toho hodně, ale ve skutečnosti to tak třeba ani není. Zkus ho vzít od prsa o něco dříve, jestli se taky nepřejídá, pokud bude plakat, tak má ještě hlad a přejídáním to asi nebude.

kika_21
18. bře 2016

Pro reflux bylo charakteristické blinkání obloukem.

trif
18. bře 2016

Nam mala taky od zacatku hodne blinkala. I obloukem. Zvracela tak moc, ze malo pribirala. Zacali jsme pouzivat Nutriton na zahusteni mlika a dobry, i kdyz si porad ublinkne skoro pokazdem kojeni, uz to neni takove drama. Doktorka to vic neresi, kdyz uz pribirala, ale rikala, ze blinkani je treba zabranit - drazdi to jicen a muze to zpusobit problemy v budoucnu.