Šestá nemoc vyrážka. Máte zkušenost?

milu_ji
8. dub 2022

Ahoj maminky,
Dcera 8m nyní zřejmě prodělala šestou nemoc. Prvně zvracela, pak do 2 dnů nastoupily horečky, které trvaly 4 dny. Po odeznění horeček (včera) naběhla vyrážka na obličeji, krku, bříšku. Od té doby ale dceru nepoznávám. Je stále spavá jako při horečkách ale začala i hodně brečet, výraz plný děsu jako když jí kdysi píchali očkování 😥 každých pár minut. Nechce si hrát, chovat se, nic. Na chvilku ji utiší prso, ale pak zase začne. Můžou to být i zoubky, ale dásně má naběhlé už tak měsíc, takže těžko říct a kousátka ani studenou mrkev nechce, to chvilku pocumlá a zahodí... Takže nevím proč tak brečí, nemůže třeba ta vyrážka svědit? Máte podobnou zkušenost? (doktorce jsem se nedovolala a teď už tam není)

ada22
8. dub 2022

Podle popisu to tak vypadá, ale jestli se ti nezdá, tak bych zkusila pohotovost. Na svědění pomáhá fenistil. A neměla covid? Ať je brzy lépe.

darinka84
8. dub 2022

@milu_ji šestá ani pátá nemoc není vyrážka svědiva... A v podstatě po osypani nemoc končí a je po všem.

jjasmina
8. dub 2022

po 6. nemoci by vyrážka svědit neměla, jestli se vám něco nezdá , skočila bych k pediatrovi. Jinak zuby to klidně byt mohou, u male to trvalo i 2 mes než vylezli.Popřípadě bych zkusila dát i Nurofen od bolesti a uvidíte

milu_ji
autor
8. dub 2022

Děkuji všem, nurofen na bolest zkusím dát až se vzbudí. Nevydrží ani hodinku vzhůru 😔 i když teploty už od včera nemá. Uvidíme, případně pojedem o víkendu na pohotovost.

milu_ji
autor
8. dub 2022

@ada22 nene covid neměla, byli jsme na testech.

palja
8. dub 2022

@milu_ji nám tenkrát dr řekla, že pokud by to svědilo, můžu dát fenistil kapky. Dceru vyrážka nesvedila, takže jsem je nedala.
Dle vašeho popisu bude malou trápit ještě něco jiného. Je divné že je spava, chtělo by to ještě dovysetrit. Může jí i něco bolet, může to být z té nemoci ta podrážděnost. Moje dcera po každé nemoci přestala na 3 týdny jist, jen se kojila a byla taky hodně nosící, nechtěla být odložená vůbec nikde.

ada22
8. dub 2022

Nás právě dr u deti upozorňovalia na vysoké horečky u postcovid. Jak píše @palja může to být kombinace více věcí. Asi bych ji nechala zkontrolovat u dr. Bohužel zrovna na potvoru je víkend. Možná na pohotovost předem cinknout, kdyby to byla šestá nemoc, tak je to infekční.

uzivatelkapetra
18. pro 2023

Ahoj, obnovuji starší diskuzi.
Malá měla 3 dny horečky ku 40 stupňům. Přisuzovala jsem zubům, horečka přešla a o dva dny později se osypala viz. Foto (snad půjde vidět, moc se mi nedařilo ty jemné pupínky vyfotit)
Je to šestá nemoc?
Je to moje druhé dítě, ale první žádné dětské nemoci neprodělalo, anebo nepozorovaně 🙂
Děkuji

veronicka89
18. pro 2023

My jsme při 6 nemoci byli na dovolené a dite bylo úplně ok. Tohle by se mi adi nelíbilo...pokud se ti zdá spava a divna

veronicka89
18. pro 2023

Ou pardon stara diskuze

palja
19. pro 2023

@uzivatelkapetra vypadá to tak. Zavolat dr a nahlásit to, ona si to zapíše do karty. Moje holky jí měly obě dvě.