Dobrý den maminky,
Prosím Vás o radu. Mám skoro 10 měsíční holčičku a asi 4 den je lehce osypana. Měla to nejdřív v obličeji, a nožičkách. Koupali jsme v černém čaji, myslela jsem si, že je to reakce na ovoce. Na obličeji už to nemá, ale dnes se ráno probudila, a měla to na bříšku. Ještě ji rostou zoubky, včera měla večer 38 teplotu. Moje otázka zní, může to dle projevu být šestá nemoc ?
Nevypadá to, u nás byla šestka tak, že dcera měla tři dny horečku, pak den klid a další den se osypala, v podstatě jen hrudník, břicho, záda... Za dva max tři dny to bylo pryč a všechno bylo ok
@renisch Šestá nemoc je typicky 2-3 dny vysoké horečky (měli jsme 40,5 stupně), pak den nic a pak vyrážka po těle (hlavně hrudník, břicho, záda), která za další 2-3 dny zase zmizí.
Spíš ne, u šesté jsou nejdřív pár dní vysoké horečky bez dalších příznaků a jak odezní, tak se dítě osype. Tohle bude spíš alergie.
@renisch zdravím, dnes jsem byla s roční dcerkou u Dr. Máme úplně to samé, osypane bříško a záda. Že Čtvrtka na pátek 38 teplota v Pátek už jen zvýšená v sobotu osypany krk a včera celé bříško a záda.. Dr. Též říkala že to vypadá na 5,6 nemoc. Řekla mi ničím nemazat a nechodit na sluníčko. Ve Čtvrtek jdeme na kontrolu tak uvidíme.
@renisch šestá nemoc funguje tak, že jsou horečky, ty pak zmizí a následně se dítě osype. Spíš bych to viděla na nějakou alergii..