Ahoj maminy byli jste s prckama na kardiologii v Kolíně myslím u pana dr. Procházky? jaké máte s ním zkušenosti?
Jo ještě jsem si vzpomněla, mluvila jsem o dr. Procházkovi s naší dětskou dr. a ta o něm říkala, že je dobrej a hodně pečlivej. Když se mu jen něco málo nezdá, hned prcky posílá do Prahy aby něco nezanedbal. Tak snad jsme v dobrejch rukách.
ahoj jo už jsem mamina mám holčičku představ si že ta herdekbába malý udělala od EKG modřinu. Ty bydlíš někde na Kolínsku? s porodem jsem byla spokojená ale potom to šestinedělí stálo trochu za nic a co ty jak jsi byla spokojená?
Gratuluju k tvy holcicce, at ti pekne roste. Me se zase stalo, ze nas nechtela na prvni vysetreni vzit i kdyz jsme tam byli z porodnice objednany, ze prej ma nabito, kdyz jsme tam prisli, byla cekarna prazdna, a ona se chovala jak kdyby tam byly zastupy. Strasne pospichala a byla nervni. Kdyz bylo po vsem, vyhodila me s nahatym Ondrou do cekarny (pribyl do ni jeden pacient)s tim ze nema cas az mu navliknu bodycko. Fakt desny. Uz se "tesim" na dalsi kontrolu.A co ty ses taky z Kolina?
holky, nám teď při osmiměsíční kontrole zjistili šelest na srdci, nic moc nám k tomu neřekli, ale netvářili se, že by to bylo něco hodně vážného...v pondělí máme jít na utz na kardiologii. Někde jsem četla, že se to u miminek často objevuje a často že se to samo srovná - jak je to? víte někdo něco víc? poučte mě 😀 😀
My máme šelest od narození.Teď v 6.měsících nám mudr.říkala že už se to lepší,že se ta chlopínka uzavírá a do roku to určitě bude o.k.má to každý druhý dítě a ne ní to většinou nic vážného.i když v porodnici mě to taky hodně vyděsilo když mi to řekli.já ho měla taky a do tří let se to spravilo takžádné obavy 😉
Lenik99: No my jsme museli prcky svlékat už v čekárně do plýn asi aby neměla tolik práce. No v Kolíně přímo nebydlím ale hodně blízko jestli znáš Nová Ves.
Ahojky, malá má taky neuzavřenou chlopeň a mělo by se to čase změnit. Na další kontrolu jdeme v lednu a tak uvidíme co a jak, ale že prý to miminka mají velice často. Jinak chodím v Ostravě k primáři dětské kardiologie.
Prý je to nejčastější vrozená vada. Není to nic hroznýho, protože se to vetšině dětí srovná. Pokud je krev dostatečně okysličována (to nám testovali už v porodnici) a dítě nemodrá nebo se nezadýchává třeba při kojení, tak se maminky bát nemusí. Když jsem byla s malým na kontrole u dětský dr. tak jen vrtěla hlavou, že vůbec nevypadá, že by měl srdíčko v nepořádku, protože mával rukama, a kopal nožičkama.... prej děti co mají tenhle problém jsou unavený a tím pádem línější.
gejitko: jasně že vím, kde je Nová Ves, bydlím sice v Kolíně, ale do Nový Vsi to mám coby kamenem dohodil - od vodárny.
jo at ti Ondrášek hezky roste kolikpak mu je?
Ahoj gejitko, tak jsme se zase potkaly... Tak asi už seš maminka. A jak jsi byla spokojená s kolínskou porodnicí?
Já jsem s malým u dr. Procházky byla, objevili mu šelest, tak jsme byli 2 týdny po porodu na vyšetření. Teď tam jdeme 26. s tím, že se to buď srovná nebo prý půjde na operaci(pevně doufám že to bude OK). Jestli jsi tam ještě nebyla nenech se vyděsit sestrou kterou tam dr. má. Je to děsně protivná herdekbába.