Ahoj, máte někdo zkušenost s operací šedého zákalu u měsíčního mimča v motole? Nechaj mě s ním jít až na sál? Pak je na jipu nebo mi ho daj na pokoj? Ve středu nastupujem, tak jen abych věděla co nás zhruba čeká. Díky
Na sál tě určitě nepustí, to je sterilní prostředí. Budeš čekat před, nebo na pokoji. Záleží na domluvě.
Na sál tě nepustí, ale je to proti mezinárodní umluve o právech dítěte - před časem to sem někdo kopíroval. Jde o to, jestli se s nimi chceš hádat.
@potaplice ja bych teda radeji dala prednost tomu, ze na sale bude zarucena dostatecna hygiena, sterilita a buhvi co vsechno, zvlast kdyz diteti operuji oko, kde muze infekce napachat velke skody, a nepujdu tam a dite to hold tu chvilku mezi nasim rozloucenim a uspanim vydrzi, i kdyz bude treba brecet (a nebudou tam courat ani ostatni rodice, u kterych nikdo nevi, co maji za nemoci, neda se zarucit hygiena, nejsou povinne ockovani jako zdravotnici, co tam pracuji, atd atd). je sice hezke, ze mame na neco radoby narok, ale kdybychom zapojili mozek, tak ty predpisy v nemocnici nejsou napsane za ucelem "nasirani" rodicu, ale maji nejaky smysl 🙄
@teri_92 tak ono je to dost podobné, jako když přijdou na sál medici nebo budoucí sestřičky. Sama jsem zdravotní sestra a žádná velká věda to zachování sterility není. A jen pro upřesnění, žádná povinná očkování zdravotníci nemají, krom očkování na žloutenku, kterou nám naočkovali v prváku na střední a v životě se nikdo nikde nepídil jestli ho mám nebo ne. Ale určitě nezpochybňuji, že přítomnost některých rodičů může napáchat víc škody než užitku. A pravděpodobně jsem to i špatně napsala, myslela sem spíš jen do předsálí nebo max. být přítomna jen do uspání třeba, osobně bych ani operaci samotné být přítomna nechtěla, ale to byla chyba mého vyjádření dotazu, měla jsem to upřesnit.
Do uspani a pri probouzeni urcite pritomna byt muzes (mas na to narok), ale ted zalezi, co je v te konkretni nemocnici zvykem. Pokud jsi zdravotni sestra, mohlo by to pomoct pri pripadne argumentaci. Urcite bych dite nenechavala samotne v takove situaci ani pred, ani po.
Já zkušenost s operací nemám. Dcerka má jen drobný, který jí nevadí, tak jsme jen sledovaní. Více informací ale najdeš ve skupině na fb: Vrozená katarakta - šedý zákal
https://www.facebook.com/groups/1097809630234646
Je tam dost rodičů, jejíž děti mají šedý zákal a jsou po operaci. Tam ti dají více informací, podpoří a pomůžou. 🙂