Dobrý den,
Asi 2 týdny zpátky moje děti prodělaly nejspíše sedmou nemoc. I když lékařka řekla, že se jedná o aftozni stomatitidu, čímž jsem se řídila, tak jsem si přeci jen něco hledala na internetu a příznaky, které měly by nasvědčovaly, že se jednalo o sedmou nemoc. První den a půl měli oba horečky téměř 40 stupňů. Další den se objevily v ústech afty (u starší dcery hodně i na rtech u mladšího jen malinko v ústech). Za další cca 3 dny už jedli a bylo po problému. Nicméně včera (cca 12 dnů od projevu nemoci u me starší dcery), mi psala moje kamarádka, že její syn má horečky a dnes již v puse afty. Počítám s tím, že si nemoc nejspíše předali, když si spolu s mým mladším synem hráli, mezitím, co nemoc prodělávala jako první moje dcera. Mladší syn onemocněl asi za 2 dny potom. Je možné, aby se nemoc projevila po těch cca dvou týdnech a bylo to od nás? A měli jste někdo takový prubeh sedmé nemoci? Bez osypání nohou ?
A hlavní dotaz: je možné, aby moje děti dostaly nemoc zpet v to to časovém rozmezí ? (Cca ty 2 týdny).
Děkuji a přeji krásný den☺️.
Jinak 12 dnu to inkubacku nema, ta je kratsi.
A opakovane se nakazit muzou.
Syn měl znovu po cca 4 měsících. 14 dní mi přijde málo.
Syn mel take jen horecku a afty, dcera to same+ osypana chodidla, ruce, kolena a pod plenkou.