Šedivé vlasy u 3,5letého dítěte. Setkaly jste se s tím někdy?

katerina9016
14. říj 2019

Zdravím, dnes se mi stalo že jsem našla synovi 2 šedivé vlasy a vůbec teď nevím jestli mám sním zajít k dětské doktorce. Synovi je 3 a půl jen a dost jsem si o tom přečetla jaké můžou byt příčiny a jsem stoho zděšená kolik s kolikati důvodu to muže byt 😓 Setkali jste se stim někdy?

amazonkajanik
14. říj 2019

Pěkných pár let nazpět jsem viděla kluka,co studoval na rybarne,a ten měl cca 3x3cm sedivych vlasů. Z dálky to vypadalo,jako by se otřel o nabilenou zeď. Prý chybějící pigment v té části hlavy

malaga019
15. říj 2019

Můj přítel má taky od dětství šedivé vlasy(ne teda všude :D ) a je to způsobeno nedostatkem pigmentu...tam kde jsou šedivé vlasy tak ta kůže je čistě bílá..

kafr
15. říj 2019

Manžel má taky chybějící pigment, jak tady holky píšou, ale jsou to spíš bílé flíčky různě velké, různě po těle a samozřejmě i ve vlasech. Tam má pak šediny.
Ale 2 vlasy, to nevím... Nebo je ten výpadek pigmentu hodně malý

frstka
15. říj 2019

Taky jsem synovi objevila šedé vlasy(5 let), nedávno jeden, tak mi to přišlo vtipné. Manžel je dost prošedivělý (38 let) a můj tchán byl prý od 35 let uplně šedivý. Jinak si ho ani nepamatuji. No ale včera jsem u malého objevila další, tak už nad tím taky přemýšlím, jestli je to normální.

katerina9016
autor
15. říj 2019

@frstka no mě je 29 let a teď jsem začal taky už šedivet mám to geneticky ale po svoji mamce ta začala šedivet ve 27 asi ale u dítěte mě to je divny a mám strach aby nezačal víc 😓

aronek
15. říj 2019

Nejstarší synek má na hlavě kolečko ze kterého mu rostou šedivé vlasy. Dětská dr jen koukla, jestli nemá u hlavy nějaký kožní problém. Má i jednu pihu s haló efektem, holt mu na těch místech chybí pigment.

astyna88
15. říj 2019

Kamaradka ma odmala sedivy melir. Jeji otec zemrel pred jejim narozenim, matka se mic trapila to je vysledek.

Jinak,muj dvoulety ma taky asi dva sedive vlasy,nebo tedy velmi velmi svetle (a to ma tmave hnede). Ja sedivim od 15 let,genetika.

paajus
15. říj 2019

@katerina9016 Já mám šedivý pramen od deseti let, kdy byla mamka nemocná a báli jsme se o ní. Vlastně mám víc šedivých vlasů než ona.
Nemohl tvůj malý taky zažít nějaký větší stres? Dva vlásky jsou zvláštní, většinou jde o "puntíky" s nedostatkem pigmentu, jak zmiňují holky výš

katerina9016
autor
15. říj 2019

@paajus no on je takovej víc citlivější všeho se bojí a je hyperaktivní když ho chci třeba vykoupat tak hrozne sílí pláče a utíká mě nebojí se vody ale toho ze mu umiju vlasky říká mě ze mu to jde do oči.. nebo aji stříhání se boji taky hrozne sílí.. a vlastně nedávno jsme ho stříhály tak jestli má stoho nějaký trauma a udělalo se ku to třeba já fakt nevím.. a dostal od děti vši tak třeba o stoho zbavovaly jsme toho hrozne dlouho bylo to hrozny..