Dobrý den, od neurolozky jsem dostala doporučení doporučení sedalii pro čtyřletou dceru na vrzání zuby v noci. Kdy tak cca zabere? Nebo zabrala vám někomu na podobný problém?
V tomhle věku je vrzání časté, u syna přešlo za pár měsíců samo. Může to být potlačována agrese, hněv, který si neumí jinak vyventilovat.
@pajusz Často hledám i spojitosti s psychikou, někdy můžou nasměrovat. Skřípu zuby, když mám touhu kousat (útočit), ale něco mi v tom brání. Nesnažíte se dcerku učit zvládat nějaké emoce? Zrovna na mého syna tohle sedí, než začal skřípat zubama, vztek si potřeboval vybíjet fyzicky (útoky jsme převáděli na bitky s tátou, kde se vyzuřil), pak bylo období skřípání a teď už nepotřebuje fyzickou akci ani neskřípe, ale "útočí" slovně, případně vrčí. Věřím, že do puberty se ještě posune a naučí se frustrace řešit tak, ať nikoho ani slovem neraní 🙂
@lenerka1 ona je hodně uzkostna a citlivá od miminka. Aktuálně zpracovává už delší dobu téma smrti. Nikdo nám v rodině neumrel, ale stačilo ji vidět díl smoulu, kde smoulince umře ta její myš. A pak se to nabalovalo. Teď nám zrovna umřel králík, tak je úplně v háji. Ta sedalia by snad mohla i s tímhle pomoc ji.. uvolnit se. I si kouše nehty. Snažíme se jí vysvětlit, že smrt je prostě součást života, ale nese to hrozně těžce. Tak jako všechno. Je hodně plactiva a citliva, jestli to vrzání nebude k tomu všemu..
@karol1996 sednu si zde, divím se že syn ještě zuby má všechny když slyším ty noční zvuky.. Radu nemám a uvítám.