Seboroická dermatitida, kdy miminku slezla z obličeje?

whizzyy
28. led 2016

Ahoj holky, chci vás poprosit o vaše zkušenosti, malá (teď už 7 týdnů) má seboroickou dermitidu(začalo to pomalu a nenápadně před 3 týdnama), u kožní jsme byli, ale zatím nám nic moc nedala, jen promazávat a na ložiska zinkovou pastu ( tu už nepoužívám), jde mi hlavně o to, že to mám bobek i na obličeji a za ouškama a nejvíc kolem očiček, koupila jsem exipicial kids a vypadá že zabírá, obličej jí promazávám, jen se mi zdá, že má ten obličej a uši pořád strašně suché, teda hlavně ráno. Jak dlouho vám trvalo než to vašemu miminku slezlo alespoň z obličeje a oušek a kůže se přestala pořád vysušovat? Nechci totiž dojít až na hormonální mast, ráda bych se tomu vyhla, tak zkouším co se dá. Hlavičku promazávám a koupila jsem si šampon expicial kids, tak snad to zabere. 🙂

veru11
28. led 2016

Moc Ti neporadím, malému je 19 měsíců a má ji stále ve vlasech... Zkoušeli jsme snad všechno, od zinkovky přes Biodermu po Linolu apod. Nakonec jsem se rozhodla to neřešit, což mi řekla i dr., že některé děti to tak mají i v pozdějším věku... Ono hlavně teď už mu ani nic do vlasů patlat nemůžu, jak je větší, tak se brání...

evulina77
28. led 2016

@whizzyy nám pomohl stolní olej, napatlat na hlavičku, pak dát čepičku a nechat zapařit i pár hodin a pak odškrábat nehtem nebo vyčesávat hustým hřebínkem a opakovat třeba co dva dny. Nepůjde všechno hned, ale časem jo...

whizzyy
autor
28. led 2016

To já jsem se celkem už smířila s tím , že z hlavičky to jen tak nepůjde, že to nějakou dobu potrvá, ale nejvíc mě teda štve ten obličej, pořád má něco v očičku a do uší jí taky odpadávají ty stroupky a suchá kůže, snažím se jí to opatrně čistit ať jí to někam nezapadne dál. :(

drakenn
28. led 2016

Promazavej olejicky -olivovym, ricinovym.. a po pomazani nechat aspon hodku pusobit na hlavicce a pak vycesat tupirakem

kocour1
28. led 2016

Vyzkoušejte bepanthen sensiderm...nám velmi pomohl.

mon_88017
28. led 2016

@whizzyy Mně na to u dcery pomohl obyčejnej vegetol, co mám na vaření, nakapat na vatovej tamponek a potírat. Viditelný ložiska měla na obličeji asi měsíc, pak to to začalo mizet.
Doktor mi řekl, že seboroickou dermatitidou se vosypou skoro všechny děti a ve většině případů to přejde úplně samo.

miss_lednacek
28. led 2016

Nam pani doktorka poradila umyt ji to materskym mlekem. Dcera ji nema nijak silnou a po par umyti vypada vemli dobre. Akorat ja na to taky trpim a po porodu jsem se musela ostrihat abych hlave odlehcila a dostala jsem nejakou hormonalni mast a sampon na predpis. Nastesti to kojeni neovlivnilo, ale byla tak silna (ta dermatitida), ze jsem do toho sla, protoze jsem byla uplne zoufala.

whizzyy
autor
29. led 2016

Tak vypadá že snad excipial zabírá, tak snad se to zase nebude zhoršovat, jen kdyby ty uši pořád tak nevysychaly a kdyby se přestala pořád škrábat po tom obličeji, na noc zavinuju, ať se jí to trošičku zregeneruje a přes den se to snažím hlídat 🙂 zkoušela jsem i rukavičky, ale jak si pořád šmrdlá po tom obličejíčku, tak je to snad ještě horší. Ale moc holky děkuju za rady, určitě něco vyzkouším na tu hlavičku a ten obličej už snad bude v pořádku, no uvidíme 🙂
@miss_lednacek Vůbec se ti nedivím že jsi do toho šla, kdybych to měla taky hodně špatné, taky bych do toho šla, ale u miminka se tomu snažím vyhnout, snad to nebude potřeba. Držím palečky ať se z toho brzo dostaneš!