Seborea u starších dětí. Máte zkušenost?

me_druhe_ja
14. pro 2023

Máte někdo zkušenost prosím? Syn má 4 roky a má na hlavě seboreu. Ne všude teda, ale takový kolečko nahoře, středně velký bych řekla. Teď jsem objednala od Biodermy jakejsi přípravek na to. Vůbec s tím nemám zkušenosti, jako mimina to ani jedno dítě nemělo. Akorát mu teď samozřejmě vypadávají vlasy v takových svazeckach, spojených tím strupem. Už tam má docela plesku. Jak rychle mu to zas zaroste? 🙈 A můžu něco udělat, aby se to nevrátilo uz? Díky!

miryp
14. pro 2023

Seborea je kvasinka, tj. základem je protikvasinková dieta. Syn i já na to trpíme v důsledku potravinových alergií, hned poznáme, že začalo vadit něco nového. Na vzniklá ložiska je nejlepší navlhčit pokožku hlavy, vetřít olej, zabalit do bavlněné pleny a nechat alespoň půl hodiny, ideálně hodinu, působit a pak umýt běžným způsobem. Pokud nepomůže jedna kůra, tak před dalším mytím hlavy zopakovat. U nás nejpozději po druhé kůře je hlava čistá. Určitě bych nepraktikovala drápání hřebenem či nehty dolů, tím to jde dolů i s vlasy.

me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@miryp Ty jo, vůbec nevím, že bych dala něco nového....On už to má bohužel dlouho....A doktorka právě říkala, že olej/vazelína, nechat působit a pak to pořádně vydrbat. Že to holt půjde i z vlasama. A já právě čekám na ten přípravek od Biodermy, si říkám, že bude nejlepší. No a právě včera mu to začalo padat samo i s vlasama, takže myslím, že už je stejně pozdě, že to půjde s vlasama...Jako tohle mi až tak nevadí, hlavne, aby to dorostlo a hlavne, abych to příště nějak podchytila nebo ideálně aby to už nebylo vůbec.

eloise02
14. pro 2023

Synovi pomohl šampon Sebclair, úplně mu to vymizelo a to jsme s tím bojovali několik let, ale žádnou dietu ani zábaly jsme nedělali. Zkoušela jsem vždy jen šampony určené na seboreu až jsme zkusili tento a konečně to pomohlo.

me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@eloise02 tento? 🙂

nisulka
14. pro 2023

@me_druhe_ja Ahoj, moja dcéra to mala v lete. Vlasy jej nepadali, ale tiež to mala celkom rozjeté a navyše má dlhé vlasy... detská doktorka doporučila Ichtyol šampón od Dr. Konrad z lekárne. Prvých 7 dní sa používa každý deň a potom niekoľko týždňov asi 2x týždenne. Je dražší, smrdí, ale zabral, zatiaľ sa jej to nevrátilo 🙂

eloise02
14. pro 2023
me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@eloise02 Já jsem ve Francii. 😀 ale mají ho na Amazonu, tam mají vše...skoro. 😀

me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@nisulka Děkuji za doporučení, zkusím zatím ten druhý a tu Biodermu a uvidím. Plesku už tam má stejne tak hlavne, aby to dorostlo a už to nebylo.

ondul
14. pro 2023

Synovi zabrala pekne ta Bioderma.

nattt
14. pro 2023

@me_druhe_ja resim ted neco podobneho u dcery (resp.chystam se resit), co konkretne od Biodermy jsi poridila? Diky

me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@nattt toto....má to přijít po víkendu, tak uvidím....

martt
14. pro 2023

@me_druhe_ja Můj mladší syn měl seboreu. Místa jsme mazali obyčejným nesolenym sádlem a ostříhali jsme ho na ježka. Seborea zmizela , ale na ježka stříháme pořád vypozorovali jsme , že když má delší vlasy tak se mu to v menší míře objeví. Starší syn má lupénku ve vlasech také mu kvůli tomu padali vlasy. Koupili jsme konopný šampon mazeme take sádlem a vlasy mu už nevypadavaji a má menší ložiska. Cca do dvou měsíců ,kde mu zmizeli ložiska tak mu začali růst nové vlasy.

lovemusicsun
14. pro 2023

Dcera 6 let na to taky trpí. Ta Bioderma nám nepomohla, zabral nám ten Sebclair šampon.

me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@martt děkuji moc za zkušenosti! Zkusím napřed tu Biodermu a šampon a uvidíme dál. 🙂 taky mu nenecháváme dlouhý vlasy, ale úplně ježka nemá. On bohužel není úplně zdravé dítě a mimo jiné má i ze stříhání strach, hrozně u toho brečí, takže strihame, až když je to fakt hrozný. 🙈

me_druhe_ja
autor
14. pro 2023

@lovemusicsun zkusíme oboje, dík.🙂

janule0123
14. pro 2023

@me_druhe_ja máme toto a super - vyzkoušeno jak na malé tak na prckovi, v těch vlasech teda horší … nechat působit půl hodiny před mytim vlasů, doporučuji. K tomu ještě používat jejich sampon, ten nemáme .. akorát teda se ji to tam udělalo zas, a nějak jsem se neodhodlala.. s vlasama to naštěstí jedte neslo dolu, nebo jsem si nevšimla

gbp
15. pro 2023

u nas ta bioderma uplne na nic 🤷🏼‍♀️ opakovala sem tolikrat az to doslo a zmena zadna. u nas pomaha zinkovka nebo kokosovy olej, nechat pusobit a zmekle po koupani vycesat vsivackem. tenci vrstvy to i jakoby rozpusti, ze to neni potreba vycesavat.